Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14447657 www.bgdnes.bg

Eвгени Минчев: Срамувах се, че карам трамвай

Евгени Минчев: Срамувах се, че карам трамвай

В навачерието на 60-ия си рожден ден Евгени Минчев си направи публична равносметка в студиото на голяма бг телевизия. Лорда призна, че много се е срамувал от своята професия, заради която получава въжделеното софийско жителство – ватман на трамвай.
„Тогава живеех при Емил Димитров. Но за да остана в София, се изискваше жителство. И затова ми уредиха, съвсем законово, аз никога не съм нарушавали законите, да започна да карам трамвай. С това се занимавах от 1983-а до 1989 г., когато дойдоха промените“, спомня си Минчев.
Светският хроникьор обаче в душата си харесвал своето далечно от артистичното поприще амплоа. Но, така или иначе, не искал са го отъждествяват с човека, който върти ръчката и обявява спирките.
„Затова си измислих, че имам брат близнак, който всъщност е ватман. И като ме питаха това аз ли съм, отговарях, че моят близнак е ватман на трамвай номер седем“, каза още Лорда.
Той подчерта, че ако трябва да избира с какво да бъде запомнен от поколенията, иска да си спомнят за него като за поет.
Паркетният лъв не пропусна да върне лентата назад и към трудното си детство. Евгени идва на бял свят в Златица, където още като бебе попада в дома за изоставени деца. Скоро обаче късметът му се усмихва, защото го осиновява семейство от Пазарджик.
„Бяха добри хора, баща ми беше кожухар, но пиеше много. Това доведе до разпада на брака му и почина рано, през 80-те. Имах една леля Банка, която вярваше, че някой ден ще стана звезда. И ми викаше: „Евгенийо, ела, леля, в кухнята, да ти направя интервю“, потапя се в детските си преживявания Минчев.
От натрупаните уроци в своя живот, той посъветва осиновените деца „ да не мрънкат“, а да вярват в себе си и да се борят за своите мечти като него.

Четете още

Драго Драганов прави хит за Лорда

Драго Драганов прави хит за Лорда

Лорд Минчев представя книгата си за Ружа Игнатова

Лорд Минчев представя книгата си за Ружа Игнатова

Евгени Минчев: Наричаха баща ми "Пияното Коце"

Евгени Минчев: Наричаха баща ми "Пияното Коце"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама