Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14458574 www.bgdnes.bg

Не пускат Алберт на раждането на дъщеричката му

Най-добрият ни ски състезател Алберт Попов не е могъл да присъства на раждането на дъщеричката си Кая. Той не е бил допуснат, въпреки че е имал желания.

"Планирано бебе беше - сподели Алберт в "На кафе". - Узряхме и си го искахме. Аз си чаках да ми каже. Знаех, че може да се случи. След това Деница ми каза, че чак яд я е хванало, че не е могла да ме изненада. Имахме усещане, че ще е момче. Супер горд съм, че е момиче. Не ме пуснаха да присъствам на раждането. Исках. Ако имаше вариант, щях да съм там. Питах има ли как, но не ми разрешиха. Кая се роди се близо 4 кг. С много коса, с едни бузи, страшна е. От първия ден се занимавам. Памперси, всичко ми се отдава естествено."

Реклама

Попов и половинката му са заедно от осем години. 

"От 5-6-годишни се знаем. Бяхме в различни ски клубове. Там си имаше една война. Но както се знае при децата това означава, че се харесват. Заедно сме от осем години. Емоцията за двама ни е една и съща. Чака да постигна нещо все едно аз ще го постигна. Не бързаме със сватба. Знаем, че сме един за друг. Другото ще си дойде. За предложението си чаках момента. Пръстенът стоя в мен близо половин месец", разкри Алберт.

Той се върна и към ужасния момент с катастрофата, която претърпя преди няколко години. При нея почина треньорът му. Самият Попов беше ранен в крака. 

"Един спортист с високи цели не може една контузия да го спре. Аз се разминах само с една травма. Лошото за мен тогава беше първо, че загубих тогавашния си треньор. Освен това бях вече в страхотна форма. Пропускаш целия сезон и се връщаш крачка назад. Следващия сезон карах с пирони в крака", каза Попов. 

Той се качва на ските за първи път, когато е на две години.

"От 6-8 годишна възраст по-осъзнато вече тренирам - обясни Алберт. - На 15 заявих, че това си е моето. Сестра ми тогава осъзна, че й стига толкова. Имало е мотивиращи изказвания от родителите, но не и някакъв натиск. Натискането бе да тренираме повече видове спорт, за да си намерим нашето."

Четете още

Алберт Попов стана баща на Кая

Алберт Попов стана баща на Кая

Алберт Попов стана Почетен гражданин на Банско

Алберт Попов стана Почетен гражданин на Банско

Алберт Попов гледа към победа в "белия керван"

Алберт Попов гледа към победа в "белия керван"

Алберт Попов: Ще гледам как дъщеря ми се ражда

Алберт Попов: Ще гледам как дъщеря ми се ражда

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама