Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14470525 www.bgdnes.bg

Ирен Кривошиева ЗАЛЮБИ политик от БСП

Във фарса на Недялко Йорданов актрисата се превъплъщава в съпруга рогоноска

Ирен Кривошиева стана съпруга на политик. Това се случва в столичната постановка на фарса мюзикъл на Недялко Йорданов "Две жени, без да се брои мъжът". Написана "целево" от известния поет и драматург за юбилея му преди три години, пиесата вече се играе с нов актьорски състав - Ирен Кривошиева и Роси Русева. Ирен се превъплъщава в ролята на Недка, съпруга рогоноска, чийто мъж й изневерява със Златка (Роси Русева). Новината е в избора на двете актриси за ролите, защото, както призна самият Йорданов пред "България Днес", той е замислил образите специално за съпругата си Ивана Джеджева и Доротея Тончева.

Реклама

Въпреки че преди няколко дни погреба майка си - видната столична юристка Лиляна Кривошиева, Ирен се раздаде без остатък и с младежки хъс на сцената. Заедно с колежката си Роси Русева тя изпя "на шест" песничките от минимюзикъла по стихове на Недялко Йорданов и музика на неговия несменяем съавтор - композитора Хайгашод Агасян.

Салонът гръмна от аплодисменти, когато двете актриси разголиха политическата сатира зад до болка познатия водевил с любовния триъгълник мъж-жена-любовница. Неверният брачен партньор на Кривошиева се оказва голяма клечка - член на Висшия съвет на БСП и високопоставен служител на Министерството на културата. Между зарязаната съпруга и нейната съперница на няколко пъти прехвърчат искри заради политическите им пристрастия. "Ти си за Бойко, нали?", атакува Златка, а Недка веднага я срязва, че е червена бабичка. В един момент Ирен даже си позволява, макар и за кратко, пародийна имитация на лидера на ГЕРБ, докато колежката й се опитва да спаси любовните писма на общия им Тончо, за да не бъде изобличен в медиите от законната си половинка. "И тогава край на кариерата му", опасява се метресата. На финала палавият политик, междувременно завъртял сексуална афера и със студентката Магдаленна, е поканен да се пресели на друга планета с кораба на извънземните, с които контактува жена му.

С все сила постановката аплодираше от първия ред ексшефът на парламента Огнян Герджиков, който се оказа не само виден столичен меломан, но и голям фен на театъра.

Авторът на водевила с елементи на политическа пародия пък се похвали, че вече се чувства по-добре след прекаран курс на физиотерапия в Павел баня. "Но за каквото и да пиша, все Бургас ми е в сърцето", довери още Недялко Йорданов. На премиерата на "Две жени, без да се брои мъжът" той бе поканил чрез фейсбук всички български политици. Сега лирикът драматург използва постановката, за да раздаде автографи на феновете си за току-що излязлата си книга с мемоари.

Четете още

Кривошиева и Влади в манастир

Кривошиева и Влади в манастир

Ексклузивно! Синът на Ламбо поиска България да е монархия с крал като Чарлз

Ексклузивно! Синът на Ламбо поиска България да е монархия с крал като Чарлз

Реклама
Реклама