Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14506395 www.bgdnes.bg

Ахмед Доган: Лили, ти ме научи да обичам!

Почетният лидер на ДПС напусна сараите, за да аплодира примата в Народния театър

"Скъпа Лили! Ти знаеш, че всеки си има "Своята Лили". Аз на "Моята Лили" съм изключително благодарен, защото Тя ме научи да обичам." Това написа в посланието си към естрадната легенда, придружено от 21 бели рози, почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Реклама

"От цялото си сърце благодаря на г-н Ахмед Доган за уважението, отношението и присъствието на моя концерт в Народен театър "Иван Вазов"! Здраве, щастие и още много успехи! Уважението е взаимно!", отговори на признанието на политика в социалката си Лили Иванова.

Създателят и дългогодишният лидер на ДПС не се е обръщал с такова признание към нито една бг звезда с изключение на своята любима актриса Невена Коканова. Именно респектът към примата на естрадата ни е дал стимул на Доган да извърши безпрецедентна за последните две-три години постъпка - да напусне сараите си в Бояна и да уважи бутиковия концерт на Лили в камерната зала на Народния театър.

В коя от песните на певицата е скрит ключът, отворил сърцето на политика към романтичните преживявания? Според хора от близкото обкръжение на изпълнителката на "Ветрове" това е нейният хит от далечната 1972-ра "Обичам те" по текст на Дамян Дамянов и музика на Тончо Русев.

"Това е формулата на магията "Лили Иванова", сподели още в посланието си към поп иконата Доган. Той ръкопляска на своята фаворитка от първия ред на първи балкон, а непосредствено до него седяха ДПС депутатът Йордан Цонев и бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

Да почетат 60-ата годишнина от дебюта на грандамата на родната естрада дойдоха още експрезидентът Георги Първанов, вицепрезидентът Илиана Йотова, шефът на парламента Росен Желязков, кметът на София Йорданка Фандъкова, шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Кристиан Вигенин от БСП, настоящият председател на ДПС Мустафа Карадайъ, а принц Константин-Асен съпровождаше майка си царица Маргарита... От артелита пък посрещнаха и изпратиха с бурни овации изпълненията на примата актьорите Христо Мутафчиев, Нона Йотова и семейният и творчески тандем Стефан Цанев - Доротея Тончева. На крака аплодираха звездата и нейните колеги Васил Петров, Михаела Маринова, Кристина Димитрова, Братя Аргирови, Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

Реклама

В абсолютния връх на юбилейния концерт се превърна една от визитките на Лили - "Камино" в нов аранжимент. Публиката изпадна във възторг от цигулковите сола на Орлин Цветанов - топ музиканта, който в последните години е неизменно до поп легендата.

На финала Лили дори се обърна към публиката с въпрос с кое популярно парче от репертоара й да завърши вечерта в Народния театър. "И тъй като нямаме резервна песен, коя песен искате да ви изпеем?". От залата се чуваха различни предложения. "Хайде, разберете се помежду си", посъветва своите поклонници примата. Те пък бързо стигнаха до консенсус това да е емблематичното "Огнище".

След два часа на сцената Лили се появи на изискания коктейл без обувките на високи токчета. Това вече е запазена марка на изпълнителката на "Панаири" - да обува след концерт обувки с равна подметка, защото от една година я измъчват болки в краката. На неформалната среща легендата на българската естрада успя да изпее на ухо специално за посланичката на Турция у нас Айлин Секизкьок известна турска песен.

На концерта бе представена и новата книга на Лили "Моят личен дневник" - луксозен албум с нейни откровения за живота и певческото изкуство и с фотоси от уникалната й кариера.

Четете още

Лили Иванова обясни чувствата си на Ахмед Доган, написа ТРОГАТЕЛНИ ДУМИ след букета от 21 бели рози

Лили Иванова обясни чувствата си на Ахмед Доган, написа ТРОГАТЕЛНИ ДУМИ след букета от 21 бели рози

Лили Иванова издава книга, ще покаже архивни снимки на семейството си

Лили Иванова издава книга, ще покаже архивни снимки на семейството си

ЛИЛИ ИВАНОВА кани за селфи с феновете. Ето кога!

ЛИЛИ ИВАНОВА кани за селфи с феновете. Ето кога!

Лили Иванова с бели цветя за Кирил Маричков: Не спирай да скачаш, щурецо!

Лили Иванова с бели цветя за Кирил Маричков: Не спирай да скачаш, щурецо!

Реклама
Реклама
Реклама