Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14596853 www.bgdnes.bg

Пак издънка! Сашко от "Преди обед" опита да се пошегува с хората с излишни килограми

"В едни по-лоши времена ще затворят дебели хора в отделна стая и ще ги правят на гориво". По този начин опита да се пошегува водещият на "Преди обед" Александър Кадиев с хората с излишни килограми.

Поводът на репликата му бяха думите на коментатора в предаването - продуцентът Андрей Арнаудов, който каза, че е открито биогориво от свинска мас. Репликата бе подета от Деси Стоянова, която сподели, че научила за хора, които били претегляни преди да се качат на самолетите. Не казвали килограмите им, но по този начин преценявали какво количество гориво да заредят на машините. Именно тук се включи и Сашко, който предизвика недоумение и учудени погледи сред коментаторите - Андрей Арнаудов и певицата Ирра. Деси опита да замаже думите на Кадиев, като продължи с друга тема, но Сашко така и не се извини за думите си, дори не каза, че се шегува.

Реклама

Това не е първият път, в който водещият скача на "различните".

Веднъж той се извини официално за думите си, с които засегна непривилегировани групи. Това се случи през 2021 г.

"Искам да се извиня за думите, с които емоционално коментирах информация, която поднесох некоректно в ефир. Неволно засегнах хора, които дълбоко уважавам. Хора, с които съм израснал, които са част от най-близкото ми обкръжение", каза Кадиев. В писмото, публикувано на сайта Genderland, се посочват два примера за расизъм и един за трансофобия. Такива са думите на водещия: "Как те променят лексиката на едно човечество в името на това да обслужваме едни хора, които са решили, че ще правят карнавал у тях?" и "Ти чувал ли си за афроамерикански поет от висша...от световна величина?".

В извинението си Кадиев казва: "Единственият белег на цивилизованост във времето, в което е живеем, е толерантност. Всички ние да бъдем толерантни и разбиращи към ближните."

Четете още

Сашо Кадиев бяга в чужбина, петима секси мъже го сменят в ефира на Би Ти Ви

Сашо Кадиев бяга в чужбина, петима секси мъже го сменят в ефира на Би Ти Ви

Сашо Кадиев се ПРЕПОТИ в ефир, показа коремче

Сашо Кадиев се ПРЕПОТИ в ефир, показа коремче

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама