Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14628981 www.bgdnes.bg

Лейди Юнивърс Русия 2022 Татяна Мирошина: Заради войната живея в България

Не харесвам Роналдо, но бих излязла с него на среща 

КОЯ Е ТЯ

Татяна Мирошина е родена в руския град Санкт Петербург. Тя е на 22 години и е завършила Академия за управление със специалност "Туризъм" в родния си град. В момента завършва магистратура в Нов български университет. Моделската си кариера започва на 16 години. Татяна е носителка на редица престижни титли от конкурси за красота сред които "Мис Москва", "Мис Уефа Евро 2021", "Лейди Юнивърс Русия" "Топ модел на годината" и най-фотогеничен модел на "Лейди Юнивърс". Освен с мода Мирошина се занимава активно с благотворителност, като подкрепя кампании за защита на животните.

- Татяна, как попаднахте в България?

- Любовта ме доведе тук. Имах връзка с българин и дори след като се разделихме, аз бях пленена от красотата и колорита на тази страна. След като започна войната на Русия срещу Украйна, реших окончателно да се преместя и дори записах магистратура в България. Тук свикнах бързо и се чувствам много добре. Българската храна е уникална и ми харесва европейското усещане, което носи София.

Реклама

- Какво мислите за войната на Русия срещу Украйна?

- Аз съм човек, който винаги ще подкрепя мира и добрите отношения между хората. Искам в света всички да живеят мирно и добре.

- Как станахте модел?

- Всичко започна, когато бях на 16 години, с кастинг за лице на руска марка пижами. Той се проведе в Санкт Петербург и сред явилите се над 200 кандидатки избраха мен и още 3 момичета. След като снимките ми излязоха в публичното пространство, една от най-големите модни агенции в родния ми град се свърза с мен и започнах да работя професионално като модел.

Когато бях на 19, ме поканиха на първия ми конкурс за красота "Кралицата на мира" за момичета, които се занимават с благотворителност, и спечелих трето място. Последваха нови ангажименти и конкурси за красота.

- С какви благотворителни кампании се занимавате?

- Темата с животните е близка до сърцето ми. Помагам да се осигури храна и да се осиновят бездомни кучета и котки. Докато живеех в Русия, всяка седмица посещавах различни приюти и помагах с каквото мога. Дори осинових две кучета от улицата. В България тепърва навлизам в тази сфера, защото все още не разбирам как работи механизмът с организациите, но постоянно помагам на бездомните животни.

- Трудна ли е моделската професия?

- Да! Много хора си мислят, че това са просто снимки, а в същност това са много изтощителни кастинги, където много красиви момичета всекидневно се борят за мястото си. Естествено, когато не преминеш кастинга, се разстройваш и психиката и самочувствието ти страдат. Моделството е колосална работа над себе си и над тялото ти.

Реклама

- Как поддържате фигурата си?

- Не обичам да гладувам. Хапвам си здравословна, питателна храна. Старая се всеки ден да правя кардио, като го съчетавам с тренировки във фитнеса и уроци по тенис.

- Как ще развивате моделската си кариера в България?

- Още докато бях в Русия, се запознах с българката Цвети Разложка, която е първата неруска гражданка, носителка на престижната награда "Посланик на красотата". Когато тя разбра, че искам да се преместя в България, ми подаде ръка и ме свърза с българи в модната индустрия и благодарение на това имам много ангажименти.

- Как се получи така, че вие, бидейки руска гражданка, станахте Модел на годината"

- Бях номинирана за тази награда по време на годишната церемония "Лайфстайл награди", но не вярвах, че е възможно тя да попадне в ръцете на рускиня. Бях учудена и приятно изненадана, че станах най-добрият модел в България за годината. Това е огромна чест и гордост за мен.

- Как се запалихте по футбола?

- Във футболните среди ме познават като красива фенка, която подкрепя "Лудогорец". След като спечелих "Мис УЕФА Евро" 2021 г., ме поканиха на всички европейски първенства. Доброто дерби на стадиона ме зарежда с хубави емоции и запознанства.

- Харесвате ли Кристиано Роналдо и бихте ли излезли на среща с него?

- Кристиано Роналдо е легенда, той е много добър футболист, но не ме привлича като мъж. Въпреки това, ако ме покани на среща, естествено, че ще изляза с него.

Реклама
Реклама
Реклама