Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14691109 www.bgdnes.bg

Мистерията със смъртта на Денис Теофиков се заплита

*Още нищят трагичната кончина на младия попфолк певец

*Към момента всичко сочи самоубийство или инцидент, разследване тече от две години

Мистерия се завихря около гибелта на младия попфолк певец Денис Теофиков. Разследващите все още нищят как и защо Теофиков полетя от 7-ия етаж и се озова на тротоара пред сградата, в която живее. Трагедията се случи в малките часове на 24 октомври 2021 година в столичния "Цариградски комплекс".

Реклама

Разследването за мистериозната смърт на 21-годишния Теофиков тече вече близо 2 години, а следователите така и не успяват да разберат дали наистина се е самоубил, дали е бутнат, или пък е мотивиран от някого да сложи край на живота си. Това научи "България Днес" от свои източници в МВР.

"Разследването все още продължава, докато не свърши, не можем да даваме повече подробности. Действията по изясняване на обстоятелствата текат", каза за "България Днес" Мадлен Шишманова - говорител на Софийската районна прокуратура.

След близо 2 години ровене ченгетата под надзора на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в столицата попадат от една задънена улица в друга. Към момента водещите версии са, че Теофиков сам е решил да сложи край на живота си или е станал трагичен инцидент по време на купон. Според разследващите до момента няма никакви данни за чужда намеса в смъртта на младия изпълнител.

Според една от водещите версии, която още се нищи, 6-7 младежи заедно с покойния певец и приятелката му Алекса си спретват шумен купон в апартамента на Теофиков. По неофициална информация на партито има голямо количество наркотици и алкохол, както в самото жилище, така и в кръвта на присъстващите. Интересното е, че в кръвта на Теофиков не са намерени следи от наркотици. Впоследствие в същата сграда беше арестуван и местен дилър, за когото се смята, че редовно е зареждал Теофиков и компания с дрога.

Компанията е много бурна, даже съседи неколкократно подават сигнали заради шума в ранните часове на трагичния ден. Показанията на неговата приятелка Алекса са подложени на съмнение, след като се оказва, че не съответстват с фактите и с истината. Разпитани са и съседи на младия певец, които свидетелстват, че в един момент в апартамента, където са купонясвали младежите, е възникнал скандал. Версията за убийство обаче издиша, тъй като по тялото на певеца няма следи от удари или бутане или въобще каквато и да било външна намеса. Също така от експертизите става ясно, че Теофиков е бил спокоен при падането, защото в белите му дробове няма следи от кръв, което обикновено се случва при убийство от такъв тип, заради уплах, предшестващ падането. Всички тези фактори почти категорично отхвърлят вероятността певецът да е бутнат от терасата или инцидентът да е станал при сбиване, сочи експертизата.

Според запознати с разследването е напълно възможно Теофиков да се е качил на перваза, за да си направи екстремно селфи и тогава да се е случило немислимото.

Реклама

Делото за кончината на младия изпълнител се води в Софийска районна прокуратура. Обикновено в нея се разглеждат случаите за склоняване към самоубийство, но също така се водят и разследвания за битови инциденти. Ченгетата и прокуратурата продължават да нищят случая, но разследването е към своя край.

Близките смятат, че е

посегнал на живота си

Част от близките на Денис признават, че в месеците преди смъртта си той е имал паникатаки и е бил депресиран.

"В последния ни разговор, 4 дни преди фаталния ден, каза, че има депресия, че не се чувства добре, че му минават някакви мисли през главата, дори мисълта да се самоубие". Това каза малко след гибелта на Теофиков продуцентът му Николай Пашев.

Четете още

Алекса сподели интимен момент с Денис Теофиков

Алекса сподели интимен момент с Денис Теофиков

Излиза още една песен на покойния Денис Теофиков

Излиза още една песен на покойния Денис Теофиков

Реклама
Реклама
Реклама