Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14725645 www.bgdnes.bg

Юлиан Вергов учи немски заради филм, играе с Любо Нейков

Любо Нейков бил отличник в училище, дори математиката му вървяла

Актьорът Юлиан Вергов почти научи един от най-сложните езици – немския, заради нов филм. Звездата от Народния театър е част от лентата "Клас 90". Историята на лентата разказва как един задружен клас се събира 30 години след завършването. В актьорския състав са още Любо Нейков, Стефка Янорова и др.

Героят на Вергов е компютърен специалист, който живее в Германия. Приятелката му, в чиято роля влиза Катрин Йене, не знае български. А репликите между Вергов и екранната му половинка са на немски. Вергов се прибира у нас след 30 г. заради сбирката на съучениците.

Реклама

"Катрин не знае български. Диалогът между нас се води на немски. Беше много забавно, защото аз също не зная езика, който се говори в Германия. С нейна помощ научих няколко думи и изрази. В лентата ми героят свири на китара. Никога досега не съм хващал този инструмент в ръце. Не ми се получи особено", призна Вергов на снимачната площадка на лентата, която се снима на Витоша.

Във филма през голяма част от кадрите актьорът е облечен в изкрящозелен костюм.

Вергов се върна и към дните, когато той е бил ученик. По думите му е бил доста палав и често е порицаван от учителите.

"Учителката ми по български език ми помогна много за по-нататъшно ми развитие" , добави още Вергов.

За разлика от него, Любо Нейков пък бил отличник. Имал само високи оценки. Дори математиката му вървяла.

Героят на Нейков в лентата "Клас 90" е собственик на хотела, в който групата от съученици се прибира.

Реклама

"Хотелът не върви заради пандемията от коронавирус. Един от нашите съученици е министър. И затова с жена ми, която също е от моя клас, решаваме да организираме тази сбирка и да измъкнем пари от успелия ни съученик", започна разказа си Нейков, който и за секунда не се замисля дали да приеме ролята", повдигна завесата комикът.

"За моята роля търсеха едра фигура. Е, по-едра от мен няма освен Витоша, но не може да снимаме само планината, няма да влезе в кадър", каза още в типичния си стил Нейков.

Обичаният актьор призна, че като ученик е бил отличник. Имал само високи оценки.

"Дори математиката ми вървеше, което е странно", обясни Нейков.

Той и съучениците му в реалния живот също не се събирали дълги години. Веднъж обаче решават да го направят. И оттогава следват сбирки всяка година.

"Повече любими ми бяха съученичките", добави Нейков със смях.

Реклама
Реклама
Реклама