Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14740965 www.bgdnes.bg

Добри новини! Сашка Васева се възстановява от операцията на мозъка, отива на море

Дупнишката Мадона на прегледи в Германия 

Певицата ще изнесе концерт за 16-ия рожден ден на дъщеря си, гласът й се завърна 

Сашка Васева успешно се възстановява след операцията от тумор в мозъка!

"Сашка се подобрява, има лек напредък със зрението. Лечението й е бавно, но се надявам, че скоро вече ще вижда, както преди. В момента сме на прегледи в Германия и всичките й показатели са в норма. Правим си планове през август да ходим на море на нашето Черноморие, но заради замърсяванията може и в чужбина да заминем. Надяваме се здравословното състояние на съпругата ми да позволи една кратка почивка на морския бряг".

Реклама

Това разказа пред "България Днес" Христо Бакърджиев, половинка и най-силна опора на Дупнишката Мадона.

Сашка преживя тежка интервенция заради тумор в мозъка, а възстановяването на певицата е сложно и продължително. Фолклегендата напълно ослепя и изгуби всякаква надежда отново да прогледне. Сашка започна да е по-добре след животоспасяващата операция в Германия, която продължава повече от 12 часа, докторите отстраняват тумор от главата й, голям колкото яйце. Образуванието е притискало зрителния нерв на изпълнителката и това е причината Сашка да ослепее напълно. Като грижовен и всеотдаен съпруг Христо разказа, че е влагал и продължава да влага всичките си сили, за да помогне на жена си да се чувства възможно най-добре, за да се излекува по-бързо и благодарение на него и грижите му Васева вече се подобрява.

"Винаги ще се боря за Сашка и няма да се предам! Тя е част от мен и никога няма да я оставя, защото дори и нещо да изглежда невъзможно на пръв поглед, вярвам в чудеса и че всичко е постижимо, стига да я има вярата и любовта. Ако един мъж се откаже от съпругата си, той губи себе си, своя морал и всичко, което е бил до този момент", категоричен е Бакърджиев.

След значителното подобрение на фолклегендата мъжът й е оптимистично настроен и с шеговит тон сподели, че се радва на това как прегледите на Сашка са съвпаднали така, че да избягат от лошото време в България.

"Добре се съчетаха нещата да сме тук, защото времето е по-слънчево и хубаво, отколкото в България, но все още сме на пролетна вълна. Летните дрехи стоят в гардероба, а дъщеря ни още ходи на училище. Тук в Германия много ги карат да учат. Училището й ще приключи чак на 26 юли, вероятно тогава ще се появи нашето лятно настроение", разказа Бакърджиев и допълни:

"Гласът на Сашка напълно се възвърна и в началото на септември, когато дъщеря ни ще стане на 16 години, ни е обещала цял концерт! Ще празнуваме подобаващо, защото това е голям повод. Детето ни пораства и ние сме много щастливи родители", с умиление сподели Бакърджиев.

Реклама

10 г. живее с грешна диагноза

10 години Сашка Васева живя с грешна диагноза - атрофия на зрителния нерв. Изпълнителката се опита да се излекува с народна медицина и чудодейни извори. Но проблемът й рязко се задълбочи и тя ослепя напълно.

Впоследствие след прегледи в Германия Сашка разбира, че всъщност тумор притиска нерви в мозъка й, заради което спира да вижда. За това време образуванието е станало голямо колкото яйце по думите на мъжа й. Семейството на Сашка започва да търси средства за скъпоструващата операция, но малко хора се отзовават. През 2021 г. състоянието на изпълнителката рязко се влошило.

Четете още

Сашка Васева си пусна снимка как изглежда след ОПЕРАЦИЯТА НА ТУМОР В МОЗЪКА

Сашка Васева си пусна снимка как изглежда след ОПЕРАЦИЯТА НА ТУМОР В МОЗЪКА

Мъжът на Сашка Васева каза дали тя ще прогледне

Мъжът на Сашка Васева каза дали тя ще прогледне

Реклама
Реклама
Реклама