Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14800541 www.bgdnes.bg

Мутри пребиват ГЪМЗАТА и отвличат певицата му

  • Тромпетистът на Слави си спомни за тъмните времена на групировките
  • Подземен бос изстрелял цял пистолет около него

Мутри отвличат певицата на един от най-доверените хора на Слави Трифонов - Гъмзата. Историята разказа тромпетистът в подкаста на Тото. Това се случва в заведение по време на европейското първенство по футбол през далечната вече 1996 г. Докато Гъмзата и оркестърът имат изява в заведение на бул. "Черни връх", музикантът също така е и пребит.

Реклама

"Всичко беше в кръв", ужаси всички с мутренските си истории популярното лице от "Ку-ку бенд".

По думите на Гъмзата заведението е напълно празно. В един момент обаче нахлуват поне 15 души и започват да куфеят на музиката. Единият от тях започва да закача певицата. За да го разсее, музикантът му предлага песни по поръчка. Конфликтът прераства и цялата група младежи скача на Гъмзата: "Само като ме подкараха! Заведението беше в бели плочки... цялото в кръв".

След побоя бандата се разбягва и Гъмзата осъзнал, че певицата я няма. Докато музикантите разтървават младежите от Гъмзата, някой отвлича изпълнителката.

"Сигнал, полиция, завардване на изхода на София...", спомня си Йордан.

Намират певицата в превзет от престъпниците апартамент в "Младост 4". "За беда на всичкото отгоре аз живея в отсрещния вход", смее се днес Гъмзата, на когото тогава хич не му е до смях.

Сблъсъкът му с подземния свят въобще не е един. По време на прочутата инфлация Гъмзата си спомня, в друга кръчма идвала неназована "трибуквена" фирма, която започвала побоища.

"Викнаха ни ударната бригада на друга охранителна фирма - да ни пази!", разказва той.

Една вечер обаче, докато Гъмзата свири в навечерието на празник, шефът на бригадата прекалява с уискито. На втората си бутилка босът започва да се гаври с тромпетиста с шутове пред лицето му. "Сега ще ти покажа как правя хората светци", с тези думи босът вледенява Гъмзата.

Йончев застанал до стената, докато пияният мъж стреля всичките 8 патрона от пистолета си "Макаров" около музиканта.

"Не си усещах краката, докато излизах от заведението! Все едно летиш", разказва музикантът, след което повърнал. Оркестърът бързо притичал да провери Гъмзата, а той ги посрещнал с думите: "Сериозно се замислям има ли смисъл утре да идвам на работа". След тази случка тромпетистът временно прекратява кариерата си. Няма и година по-късно постъпва в "Ку-ку бенд".

Четете още

Гъмзата показа как изглежда чатбота Наталия

Гъмзата показа как изглежда чатбота Наталия

Гъмзата с лек против болести

Гъмзата с лек против болести

Реклама
Реклама
Реклама