Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14808309 www.bgdnes.bg

Кафене за котки хит във Варна

Анастасия отглежда 20 у дома и 9 в заведението

Сфинксовете Жан Лук Пикард и Гал Дукат са почетни обитатели 

9 котки обитават кафене във Варна и го превърнаха в хит. По-голямата част от животинките са били изхвърлени от собствениците им, а след това спасени от улицата. Почетни жители на заведението в морската столица са и Жан Лук Пикард и Гал Дукат - горди представители на екзотичната порода канадски сфинкс.

"Израснала съм с котки и много обичам животните. В момента у дома имам 20 котки, а в котешкото кафене 9. Сърце не ми дава да видя коте в безпомощно състояние и да го оставя да умира. Така се роди и идеята за котешкото кафене - исках да направя заведение, в което хората да идват и да могат да прекарват времето си с животинките. Така те ще разберат, че не е толкова страшно да имаш животно вкъщи".

Реклама

Това разказа пред "България Днес" 24-годишната Анастасия Дочкина - собственик на котешкото заведение. Младата жена си спомня как, когато е била на 13 години, с родителите си се премества от Латвия във Варна.

"Оставихме всичко, дори по-голямата част от дрехите си, но не изоставихме трите си котки и пропътувахме 2000 км с тях. Никога не съм разбирала хората, които изоставят домашните си любимци, обричайки ги на смърт", разказа Анастасия.

Така младото момиче намира първите обитатели на котешкото си кафене. По нейни думи една от кварталните котки родила 3 бебета, а за да са в безопасност, ги качила в пролука на дърво. Докато майката търсела храна, била премазана от автомобил и бебетата й останали на високо, осъдени на тежка участ да умрат гладни и жадни.

"3 дни местните жители бездействаха, докато котетата пищяха от страх, глад и жажда. Най накрая се намери добър човек, който ги свали и се свърза с мен. Котетата имаха нужда от дълго и продължително лечение, но оцеляха. Така Зонтик, Йола и Мими станаха първите жители на котешкото кафене", разказа Анастасия.

Кафенетата с котки са хит по света, като модата тръгва от Япония. Научно е доказано, че да се яде или пие в компанията на котка, както и галенето й намалява стреса.

Реклама
Реклама
Реклама