Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14867098 www.bgdnes.bg

НАЗДРАВЕ! Фънки жули домашно узо на Корфу

Вместо да иде на плажа, Ковачев инспектира местна таверна

Какъв самороден непукист и чешит е Димитър Ковачев-Фънки, разбраха чак на остров Корфу, където той се e превърнал в колоритен мит, установи "България Днес".

След края на сезона на "Като две капки вода" басистът на легендарната метъл банда "Ера" отиде да разпусне с компания и да пообиколи йонийската дестинация. Така попаднал в селището Агоиос Георгиос, където една от местните таверни се слави с домашното си производство. Докато другите събират тен на плажа, Фънки посетил въпросната кръчма, носеща името "Кафесас", за да провери лично истина ли са приказките, или е само рекламен трик.

Реклама

Като известен ценител на храните и напитките, както си му и личи, музикантът поръчал изтънчени мезета и узо, за което хич и не хващал вяра, че може да е домашно производство. Затова се наложило лично собственикът, барба Костас, да отиде и да му гарантира, че узото, както и ципурото и виното са предлагани от таверната домашнярки. После на Фънки било обяснено, че семейството има ферми в тази южна част на Корфу, в което си отглежда зеленчуците и плодовете. Рибата и морските дарове също били ловени от членове на фамилията, та всичко в кухнята било прясно.

На свой ред българинът разяснил на домакина си с какво се занимава в родината и нашироко разказал за "Като две капки вода" и уверил барба Костас, че в съседната им държава има невероятни музикални и певчески таланти. В таверната ще има още дълго да разказват за госта си от България и с какъв сладокусен апетит е омел няколко порции и гаврътнал доволно количество узо за удоволствие на главния готвач. Разговорът вървял гладко на английски език, тъй като Костас е живял на младини в Ню Йорк, където се подвизавал като шофьор.

През зимата, преди началото на последния сезон на "Капките", Фънки имаше мерак да отслабва и обяви, че намалява пиенето драстично, както и минава на диета. Ако е било наистина така, то след края на поредната серия на предаването той има да си наваксва и явно оставя добри впечатления, правейки го.

Четете още

ФЪНКИ призна за голям КОМПЛЕКС - страхува се, че му остава малко

ФЪНКИ призна за голям КОМПЛЕКС - страхува се, че му остава малко

Фънки отказал на Луна, отрязал й мераците

Фънки отказал на Луна, отрязал й мераците

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама