Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14935810 www.bgdnes.bg

БЕЗ ПРОМЯНА! Актьорът Явор Бахаров: Още не съм овладял демоните си!

"Още не съм овладял демоните в себе си! Станах на 38 години, но това е само една цифра, не се чувствам на толкова. Вероятно винаги ще е така", смее се талантливият актьор Явор Бахаров навръх рождения си ден и добавя: "Всички опитват да укротят немирника в мен. И самият аз искам да се укротя. В това ми помага и Рая, с която си живеем и всичко е наред. Сигурно обаче и аз не съм лесен за съжителство".

В момента Бахаров се е отдал на активна почивка с гаджето си Рая Пеева и препрочита любимата си книга "Времеубежище" на Георги Господинов.

Реклама

"Харесвам документалните филми, интересува ме паметта на хората. Мога да се похваля, че направих родословно дърво на фамилията ми и открихме интересни събития. През 1870 г. разбрах от братовчед, че в рода ни е имало рекордьор на България по колоездене", разказва Бахаров. Над 80-годишният дядо минавал разстоянието от Сливен до Александруполис и обратно с колело, но вече не е между живите.

"Това с възрастта е само дата, важно е как хората се чувстват. Аз съм човек на движението и не ме интересува на колко години съм", обяснява актьорът. Една от последните му любими роли е на Рафе Клинче от "Железният светилник" на Димитър Талев. "Играл съм пиесата над 180 пъти. В началото, след като в "Сфумато" бях играл Шекспир и "Зимна приказка", и изведнъж - "Железният светилник". Стори ми се като старо театро - по-ретро, по-текстуално, важното е текстът да излиза. Тогава ми изглеждаше странно, но сега, след толкова години осъзнавам, че те са различни видове представления. Няма добро и лошо, а има различни видове театър", казва Бахаров. Според него актьорите трябва да си почиват повече и да имат хигиена на работа, защото тялото и психиката не издържат на постоянното напрежение, на което са подложени. "Опасно е. Често колеги се оплакват колко им е тежко и са изморени от пътуванията, особено по нощите", казва той, определяйки професията си като тежка.

Иначе и с днешна дата пак би спасил живот, ако не дай си Боже, някой се дави, както преди време направил край Силистар. "Тогава морето беше много бурно, флагът - черен, и на плажуващите беше забранено да се къпят. Но за сърфистите това е рай - да влязат в морето и да яхнат морската стихия. Един от спасителите каза, че навътре има мъж, а той не може да влезе с джета. С приятеля ми Митко заплувахме към човека, видяхме от десетина метра, че е абсолютно отпуснат и като че ли предал Богу дух. Но той също ни видя и още там започна да ни благодари. С помощта на сърфовете успяхме да го изкараме на брега", припомня случката Бахаров, който дори стана "Достоен българин" на пресгрупата.

Четете още

Хайлайфът на градус зад волана

Хайлайфът на градус зад волана

РАЯ ПЕЕВА тича към ЯВОР БАХАРОВ (СНИМКИ)

РАЯ ПЕЕВА тича към ЯВОР БАХАРОВ (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама