Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14943807 www.bgdnes.bg

Емил Димитров-син: Не съм съгласен да местят тленните останки на татко!

Близо до него е погребана Пепа Николова, двамата бяха големи приятели

"Не съм съгласен тленните останки на баща ми да бъдат преместени в Боянските гробища", каза за "България днес" Емил Димитров-син. Така наследникът на легендарния певец коментира информацията, че съпругата на чичо му възнамерява да положи костите на неговия баща в общ семеен гроб.

Реклама

В интерес на истината идеята за препогребването на изпълнителя на неофициалния химн на България "Моя страна" не е нова. Още преди около седем години цирковата артистка Петрана Димитрова, вдовица на Юлиан, брата на Емил Димитров, разказа пред "България Днес" за инициативата.

"Леля ми наистина имаше такава идея, но мястото на Емил е там, където е в момента - на Алеята на славата в Централните софийски гробища", категоричен е синът на легендарния певец.

Той уточнява, че не е запознат с причините защо точно сега трябва да се търси друг "вечен дом" за Емил Димитров. "Без основателна причина преместването на тленнните му останки не е необходимо", подчерта наследникът на великия изпълнител.

"Освен това около баща ми са гробовете на неговите колеги съвременници, с които е работил. Например Пепа Николова е точно зад него", добави Емил Димитров-син. И довери още, че топпевецът е бил много близък с актрисата. "Пепа беше много хубав, много слънчев човек", сподели впечатленията си синът на Емил Димитров.

Той обори и мотива, че естрадната звезда е по-подходящо да се намира до своите покойни родители и най-близките си хора. "Ако тръгнем от тази предпоставка, те не могат лесно да се съберат в Боянските гробища. Защото дядо ми и баба ми са погребани в Малашевските. Само чичо ми Юлиан е на Централните софийски гробища, сравнително близо до баща ми", поясни наследникът на поп краля.

Емил Димитров-син обеща да се осведоми лично от леля си какъв е точно замисълът й за препогребването на баща му и на неговите прочути родители - цирковите звезди още преди 9 септември 1944 г. Факира Мити и Мадам Сузи. "Ние си говорим често с Пепа по телефона. Тя може и да е на друга възраст вече, но няма ред за отвъдното, вижте колко хора напоследък си заминаха без време", напомни синът на Емил Димитров.

Реклама

За "България Днес" той разказа и какви грижи полага за "послединя адрес" на изпълнителя на "Нашият сигнал".

"Ходя на гробищата поне веднъж на три месеца. По-сериозно наесен и напролет, когато правя голямо почистване и засаждам цветя", сподели Емил Димитров-син.

"Най-трагичното е, че последните години от живота на баща ми бяха през 90-те, едно страшно бездуховно време, което предопредели и бездуховността на нашата епоха", убеден е наследникът на великия певец. Именно заради неподходящото за културни инициативи време синът на Емил Димитров не може да реализира каквато и да било инициатива, свързана с творческото наследство на звездния му баща.

"Ще направя всичко възможно да преместя тленните останки на Емил Димитров в новото частно гробище в Бояна, във ВИП парцела с Алеята на славата. Така целият род ще се събере на едно място. Те бяха много сплотени и се обичаха. Фамилията заслужава да е на едно място и там, горе", настоява разкрива Петрана Димитрова, снаха на естрадната легенда.

Четете още

Eмил Димитров с таен брак в Рилския манастир

Eмил Димитров с таен брак в Рилския манастир

Eмил Димитров-младши: Не станах певец, защото гласът ми е като на татко

Eмил Димитров-младши: Не станах певец, защото гласът ми е като на татко

Реклама
Реклама
Реклама