Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14951787 www.bgdnes.bg

(СНИМКИ) 100 лесбийки превземат световното по футбол за жени

Над 100 лесбийки превземат световното първенство по футбол! Мондиалът в Австралия и Нова Зеландия вече стартира и ще продължи до 20 август.

За първи път при нежния пол в шампионата участват 32 държави, както и за първи път той ще се проведе в две страни домакини. Броят на жените с различна сексуална ориентация е рекорден, като над 100 от момичетата официално са афиширали гей лесбийските си наклонности. Сред тях има не само футболистки, а също треньорки, масажистки и хора от щабовете на отборите. За сравнение, на предишното световно през 2019 г. едва 36 от дамите се бяха легитимирали като гей. 

Реклама

Носителят на рекордните четири титли и настоящ шампион САЩ е сред най-пъстрите отбори. В Америка се гордеят с големия брой лесбийки и чернокожи в тима, които доскоро са били дискриминирани. Що се отнася до хомосексуалността, дамите са напълно открити и с гордост признават наклонностите си. В мъжкия футбол ситуацията е коренно различна и играчите, които се признават за гейове, се броят на пръстите на ръцете. 

Сред най-известните лесбийки на мондиала е американката Меган Рапино, която е сгодена за баскетболистката Сю Бърд. Нападателката е яростна защитничка на гей общността и неведнъж е правила крайни изказвания.

"Напред, гейове! - каза Рапино на миналото световно - Не можеш да спечелиш такъв турнир без гейове в отбора. Мотивирам се от хора като мен, които се борят за такива неща. Зареждам се много силно, когато се опитвам да покажа някоя неправда. Да бъда гей и да постигна такъв успех на световното първенство, за мен е много приятно." Това ще бъде последният мондиал за 37-годишната Рапино, която ще сложи край на кариерата си. 

В отбора на САЩ има и девет футболистки с различен цвят на кожата, което зарадва местните медии. "Националният отбор най-накрая отразява страната, която представлява - пише USA Today. - Повечето от тях са прекарали по-голямата част от кариерата си като единствения черен или кафяв човек в съблекалнята, но това вече не е така. Отборът за световната купа е най-разнообразният, който някога е бил - смесица от раси, етноси и сексуална ориентация. Тази смесица е по-близо до точното отразяване на страната, отколкото това, което често се вижда на крайградските футболни игрища." 

Световното в Австралия и Нова Зеландия се очаква да се превърне в най-успешното в историята. Месец преди старта вече бяха продадени над 1 милион билета за мачовете. ФИФА очаква телевизионна аудитория от 2,5 млн. души, след като женския футбол се разви изключително много през последните години. Това е първо световното първенство за жени с 32 отбора и първо в южното полукълбо, като в него ще участват общо 736 състезателки. Финалът на турнира е на 20 август в Сидни (Австралия). "Този турнир е исторически и ще видим изключителни мачове тук. Целият свят ще гледа", каза президентът на ФИФА Джани Инфантино. Между отборите ще бъдат разпределени 152 млн. долара, което е три пъти повече от световното първенство във Франция през 2019 година и десет пъти повече от това през 2015 година в Канада. За първи път ФИФА плаща такси за участие директно на играчите. Тези в груповата фаза ще получат по 30 000 долара, а играчите от отбора победител ще си тръгнат със 270 000. 

Форматът на шампионата е идентичен с този на световното при мъжете - отборите са разделени в 8 групи, като първите два от всеки поток продължават към осминафиналния етап. Всички мачове от мондиала ще бъдат излъчени по БНТ. Големите звезди на шампионата са носителката на последните две "Златни топки" Алексия Путеяс, легендарната бразилка Марта, лидерката на американките Алекс Морган. Големият фаворит за титлата отново са САЩ, но европейските шампионки Англия също посяга към златните медали. Домакинът Австралия също има големи амбиции начело със звездата си Сам Кер. Големи очаквания има още към отборите на Испания, Германия и Швеция.

Четете още

СЕКССКАНДАЛ на "Уимбълдън": Лесбийки се мляскат пред Ноле

СЕКССКАНДАЛ на "Уимбълдън": Лесбийки се мляскат пред Ноле

Лесбийки под душа с БГ футболистка

Лесбийки под душа с БГ футболистка

Реклама
Реклама
Реклама