Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15021232 www.bgdnes.bg

Битата моделка Катрин Вачева иска смъртна присъда за насилниците на жени!

Вачева и певицата Дебора, жертви на домашно насилие

Не трябва да живее този, който посегне на приятелката си, категорична е фолкпевицата 

"Искам смъртна присъда за насилниците над жени! Не може никой да се разполага с човешкия живот по този начин! Надявам се след тази брутална жестокост с нарязаното момиче в Стара Загора да има сериозна промяна в закона, защото, докато продължаваме да прикриваме престъпниците, тези хора ще бродят сред нас, ще общуват с нас и децата ни. Искам линчуване за насилниците и те да бъдат заличавани от лицето на земята."

Реклама

Това през сълзи и емоционално сподели пред "България Днес" моделката Катрин Вачева, която преди 15 години стана жертва на насилие. Гневните й думи са след бруталното престъпление, извършено в Стара Загора, при което 18-годишно момиче бе нарязано с макетно ножче от бившия си приятел, косата й бе остригана, а носът разбит.

Животът на младата жена е спасен в болница, като раните са закърпени с над 400 шева. Предполагаемият извършител е задържан и пуснат на свобода, след като състоянието на момичето е квалифицирано като лека телесна повреда.

"Няма как такива рани да са лека телесна повреда! Някой се опитва да замете случая. Когато аз бях пребита с разцепена уста и счупен сос, разследващите прикриха доказателства и омаловажиха присъдата", заяви Вачева и разясни: "Снимаха главата ми, а след това снимката изчезна. Две години по-късно, когато силните болки в главата не спираха, си направих подобно изследване, от което лекарите установиха, че съм била с пукнат череп и той е зараснал".

От домашно насилие преди близо 7 години пострада и фолкпевицата Дебора. По нейни думи, докато е била във връзка, бившият й приятел многократно й посягал, което продължава няколко месеца.

"Когато се сетя за ужаса, който преживях, настръхвам! Носът и устата ми се оправиха, синините изчезнаха, но този тормоз остави невидими белези в съзнанието ми, които винаги ще са там. В началото след раздялата ме беше страх, да излизам от дома си, за да не ме пресрещне, пребие или залее с киселина, както гласяха заплахите му. А сега, 7 години по-късно, нямам приятел, защото ме е страх ужасът да не се повтори", сподели изпълнителката пред "България Днес"

Реклама

Вачева също до ден днешен не може да забрави за преживяното. Моделката разказа, че в продължение на няколко години не е оставала насаме с мъже, за да не й посегнат. Моделката споделя, че всеки път, когато види подобен случай на насилие, се връща към ужаса от мъченията с часове, които самата тя е изтърпяла. Притесненията на Катрин са как 18-годишното момиче ще успее да премине през този кошмар.

"Много ми е тъжно и ми е много жал за това момиче! Тя е още дете, а това, което й се случи, е много страшно и за съжаление тази изродска постъпка едва ли някога ще е заличена от съзнанието й", разкрива Катрин.

С мнението й се съгласи и Дебора, която бе категорична, че хора, които посягат на приятелките си или на каквито и да е живи същества, не трябва да са живи.

Четете още

Катрин Вачева в шок от пеещ футболист
Катрин Вачева в шок от пеещ футболист

Катрин Вачева в шок от пеещ футболист

Катрин Вачева не ще плоски свалячи
Катрин Вачева не ще плоски свалячи

Катрин Вачева не ще плоски свалячи

Реклама
Реклама
Реклама