Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15169200 www.bgdnes.bg

Актьорът Филип Аврамов: Оправдавам се, че съм хетеросексуален

Аз сега родител 1 ли съм, или родител 2? 

"Обявиха, че съм поддръжник на ЛГБТ общността" - казва актьорът Филип Аврамов и допълва: "Аз нямам нищо против хората с различна сексуалност, просто не виждам защо трябва да ни се натрапват някакви различия. Напоследък се налага да се оправдавам, че съм хетеросексуален."

Според Фицата всичко е пропаганда с незнайна цел. Никой няма нищо против различните. Според него напоследък се налага да се обясняваш защо си бял и защо си хетеросексуален. И е много трудно вече да оцелееш, ако си горните две неща.

Реклама

"Нещата в момента се подменят много нагло. Все едно една сериозна пиеса да я преработиш в Покемон или Дора Изследователката."

Аврамов е абсолютно против относно проекта родителите да се наричат Родител 1 и Родител 2.

"Аз сега родител 1 ли съм, или 2?" - пита той. "Ако кажа, че съм едно, ще обидя майката и тя може да ме съди за дискриминация."

По-косматият родител трябва да е едно, шегува се актьорът. Смята и че в известна степен това е като порядките в еничарския корпус. Да не си знаеш рода и корените ставаш като питбул.

"Всичките тези директиви и политическа коректност ни карат просто да си налягаме парцалите и да не надаваме много глас. Да вземем да променим "Под игото", защото е некоректно политически. Хайде стига!"

Фицата казва, че можеш да изгориш една книга, библиотека или дори цял град, но не можеш да изгориш знанието. Знанието живее в човека. Трябва да се изгорят всички хора и тогава няма кой да изпълнява директиви.

"Всичко е пропаганда и не знам кой стои в сянка и ги решава тези неща. Дори не искам да знам."

Реклама

Звездата от "Домашен арест" допълва, че на Балканите живее една по-особена порода, която много не се поддава на пропаганда.

"Но все пак се опитват и нас да ни смачкат" - допълва той. "Както знаем, в казармата се броим на първи и втори. Почти като родителите. Само че в Сърбия единият казва "Първи", а вторият казва "И я до него, а не втори".

В момента актьорът поставя едно социално представление на 20 август на фестивала "София съмър". В него се засягат точно тези теми.

Четете още

Фицата учи на рибарски тънкости

Фицата учи на рибарски тънкости

Актьорът Филип Аврамов: Мъжът е от стомана, а жената пили!

Актьорът Филип Аврамов: Мъжът е от стомана, а жената пили!

Реклама
Реклама
Реклама