Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15211360 www.bgdnes.bg

Рапърът Фараона: Вземат ми къщата заради чалгата на "Моя страна"

Ако синът на Емил Димитров го даде под съд

Обаждат ми се адвокати, не мога да спя, не се храня от притеснение, каза авторът на кючека Кристофър Галовски

"Не знам дали тези хора, които ми се обаждат по телефона и ми искат пари, са автентични. Двама от тях се представиха за адвокати. Исканите суми са различни", каза за "България Днес" рапърът Кристофър Галовски - Фараона. Роденият в Кнежа певец е финалист от "Гласът на България" и наскоро името му нашумя в скандал заради негова чалга версия на хита на Емил Димитров "Моя страна". Колеги на естрадната легенда скочиха срещу Галовски заради гаврата му според тях с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-син побърза да заяви в медиите, че ще съди Фараона за авторски права, а паричният му иск към "осквернителя" е на стойност 15 000 лева.

Реклама

"В рамките на няколко дни ми звъняха различни хора. Може би е някаква измама всеки да иска пари", подозира младият изпълнител. "Не съм се виждал лично със сина на Емил Димитров и предполагам, че това не е законно - да се търсят за пари по телефона и под масата, без дело, без съдебно решение", смята той.

По думите му досега се е представила с името си само някаква жена. "Каза ми, че се казва Георгиева, от Варна. Обадих се на номера, посочен в сайта на кантората, но тази госпожа не знаеше нищо. Проверих дали имат и друга Георгиева, но мисля, че ще се стигне до разследване, защото това е вид злоупотреба и измама, и уронване на авторитет", негодува изпълнителят на кючек варианта на "Моя страна". Той обаче уточнява, че "не е разговарял със сина на Емил Димитров". "Не ми е казвал в личен разговор: "Да, тази сума трябва да ми я дадеш", признава Кристофър. Неговото обяснение за сумите, които му искат по телефона, е "манипулация и прикриване на данъци".

"Ако наистина решат да ме съдят, ще извадя тези обаждания с искания за пари като аргумент, ще извадя записите от операторите и това ще се установи по законен ред - чрез полиция, чрез прокуратура, дали става въпрос за прикриване на данъци", зарича се рапърът от Кнежа.

Фараона произведе и новината, че ако наследникът на естрадната легенда реши да се обърне към съда, го очаква протест. "Много хора от цялата страна ми се обадиха да ме поздравят за песента. И казаха, че ако се стигне до съд, синът на Емил Димитров го очаква много голям протест", разкри Галовски.

"Не мога да спя, не се храня от притеснение. В депресия съм", оплака се авторът на чалга версията на хита на Емил. Най-голямата му тревога е свързана с къщата, в която живее цялото му семейство, болният му дядо и трите му малки деца. "Могат да ми продадат дома, защото аз нямам тези пари, които се твърди, че се искат от мен", опасява се Кристофър. За разлика от Емил Димитров-син Боби Андреев, наследникът на покойния импресарио, текстописец и най-близък приятел на Емил Димитров - Васил Андреев, е харесал много изпълнението на Фараона. "Обади ми се, поздрави ме, каза, че много е харесал новия вариант на песента. И че много иска да присъства на мое участие на живо", разказа рапърът от Кнежа.

Четете още

Фараона, който изпя "Моя страна, моя България" в кръшен вариант:  Моля Емил Димитров за прошка!

Фараона, който изпя "Моя страна, моя България" в кръшен вариант: Моля Емил Димитров за прошка!

Голям скандал! Чалга певец ПОРУГА хит на Емил Димитров (Видео)

Голям скандал! Чалга певец ПОРУГА хит на Емил Димитров (Видео)

Реклама
Реклама
Реклама