Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15309786 www.bgdnes.bg

Легендата Сашка Васева: Попаднах в клопката на чалгата

Лекуващата се певица се завърна на сцената и изпя песен в благодарност на Господ 

"Сама не мога да повярвам, че 30 години съм публична личност и мога да кажа емблема и символ на фестивала "Пирин фолк". Това е моята музика, но си признавам, имах забежки и попаднах в клопката на чалгата с "Левовете в марки" и други емблематични песни."

Реклама

Това заяви в емоционална изповед легендарната изпълнителка Сашка Васева. Въпреки битката с тумор в мозъка и опитите да си върне зрението певицата се качи отново на сцената в гр. Сандански. Завръщането й е точно три десетилетия след първата й поява в Летния театър в южното градче.

Сашка изпълни песен в благодарност на Господ - "Боже мили", и вярва, че със светлината на тази авторска македонска песен ще се пречисти от чалгата, която е изпълнявала през годините. Представянето беше в дует с младия певец Юлиян Асенов.

Участието на Васева в последното издание на "Пирин фолк" беше изключително успешно. Сашка спечели общо три награди - отличие на журналистическото жури, второ място на фестивалното жури и приза "Свети Врач", който се присъжда от общината в Сандански.

Финала на "Пирин фолк 2023" постави ангелският глас на Емилия, която се завърна на сцената на фестивала след цели 20 години. Изпълнителката представи рецитал с любими македонски песни, както и композиции, които са били отличавани с призове на престижния форум в годините. Особено емоционално бе посланието на Емилия, която сподели огромното си вълнение да стъпи отново на тази сцена, на която е направила първите си стъпки.

Четете още

Румен Радев гушка Сашка Васева

Румен Радев гушка Сашка Васева

Сашка Васева се готви за "Пирин фолк" след мозъчната операция

Сашка Васева се готви за "Пирин фолк" след мозъчната операция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама