Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15310060 www.bgdnes.bg

102-годишен дядо масажира Мира Добрева

Столетникът Хиньо ми напипа точките, което ме взриви, споделя възторга си водещата

 

"Незабравим дядо Хиньо, който на 102 години издаде книга! Лекуваше с акупунктура и знаеше 700 точки в тялото, които парираха болката", разказа историята на акупунктуриста Хиньо дръзката журналистка Мира Добрева. "Какво е това, защо ме боли?", обърна се тя към дядо Хиньо.

Реклама

Акупунктурата е терапия, популярна в китайската медицина, която се основава на поставянето на игли в определени точки на тялото, за да облекчи симптоми, свързани с различни заболявания. Това древно лечение продължава да бъде ефективно и става все по-популярно в управлението на цялостното здраве и стрес.

Преди броени дни Добрева се подлага във Варна именно на такъв вид терапия. Столетникът Хиньо, който е счетоводител по професия, размачкал точките на Мира, след което водещата изпада във възторг: "Зрителите знаят, че имам мигрена, но той ми напипа точките, които ме взривиха".

Бай Хиньо посвещава целия си живот в изучаването на акупунктурата като метод на лечение от много болести, защото, казва той на Мира Радева, между небето и земята е пълно с енергия, която минава през човека и от нас си зависи как ще я генерираме, как ще я преработим в наша полза.

Журналистката мина през стресираща година, която сега успешно изкарва от системата си с помощта на древната практика. Хиньо стимулира нервната система и мозъка да отделят различни невропептиди, които помагат при болка, тревожност и др.

Четете още

Мира Добрева: Аз съм Славка, видинската циганка

Мира Добрева: Аз съм Славка, видинската циганка

Мира Добрева си говори със Земята

Мира Добрева си говори със Земята

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама