Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15493245 www.bgdnes.bg

Ето го най-големият гълъб в света, на български плаж е

Няма да влиза в "Гинес" 

Вивия се труди два дни с пръчка на мокрия пясък в Камчия

Хубав дъжд е трябвало да падне на плажа в Камчия, за да може там да кацне най-големият гълъб в света.

Огромната с размерите си птица се появи благодарение на художничката Вивия Ники от София. Тя изрисува красивата птица върху най-дългата плажна ивица у нас - Камчия.

Реклама

"Не за пръв път създаваме подобен шедьовър. Този път избрахме плажната ивица на Камчия, защото мястото е достатъчно обширно, за да се създаде картина с колосални размери. След това проверихме и разбрахме, че произведението на Вивия разби миналогодишния рекорд на "Гинес" на Натанаил Алпид за най-голяма пясъчна рисунка. Отново показахме, че българите имаме несломим дух и можем да правим велики неща", споделят пред "България Днес" от фондация "Изложби с кауза", в която участва младата художничка.

Пясъчната рисунка на Вивия заема площ от 25 000 квадратни метра и това я прави най-голямата рисунка на плажа в света. Гълъбът е изрисуван в три цвята изцяло с естествени материали от околната среда.

"Вивия трябваше да изчака първо да завали, за да може пясъкът да е мокър и по-лесно да нарисува огромния гълъб. Нашата гордост работи по творбата си цели два дни, без да използва чужда помощ. Трябваше й само пръчка вместо молив, както и пясък вместо платно", разказват от фондацията.

Въпреки уникалната рисунка, която впечатли хора от цялата страна с внушителните си размери, авторката не е кандидатствала за Книгата на рекордите "Гинес". Според Вивия тази рисунка не е просто рекорд, а има специална цел и значима кауза. Картината се нарича "Гълъбът на мира" и иска да напомни на България и света за него.

"Септември е знаково време за подобна рисунка, защото в този месец е световният празник на мира - 21 септември. Това е един от най-значимите празници и е хубаво все повече хора да го почитат и да намират най-хуманния път, за да живеем заедно на тази планета", споделя Вивия Ники.

Реклама
Реклама
Реклама