Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15531576 www.bgdnes.bg

Пишман готвачки се надяждат за престилката на „Мастър шеф“

На състезание по надяждане обръщат „Мастър шеф“ участнички, които плюскат на пожар в последните секунди несготвени продукти, за да изпълнят условие на надпреварата. Трите съпернички Ирина, Назик и Лидия посрещат края на времето си за готвене с пълни като на хамстери бузи и придъвкващи остатъци.

Кулинарките влизат в единобой с едно специфично условие – получават едни и същи продукти и на момента трябва да решат какво могат да сготвят с тях и да го направят за 30 минути. Уловката е, че трябва да използват абсолютно всичко, което им е предоставено, без да остава нито една трохичка неупотребена. Притиснати от времето, се оказва, че дамите не успяват да измислят как да оползотворят продуктите на 100%. Налага се и по време на готвенето журито да им напомня, че по дъските им за разяне все още има остатъци. Секунди преди края, когато и трите все още имат неупотребена храна, се сещат, че могат да ометат дъските и чиниите и да нагънат всичко, което не е влязло в тиганите и финалната чиния. Така започва голямото плюскане, което продължава и след последния съдийски сигнал. Налага се и шефовете Таралежков, Сарафов и Кустев да изчакат участничките да преглътнат, преди да дегустират приготвените ястия.

Реклама

Въпреки че и трите дами получават висока оценка от журито за креативност и плейтване, с два гласа напред продължава Назир. Тя спечели шефовете с това, че още в началото прилага креативна концепция за ястие.

За Назир, Ирина и Лидия това беше втори шанс да продължат участието си в „Мастър шеф“, след като веднъж вече са се разминали с престилката, но са впечатлили достатъчно някой от журито, за да получат зелена карта и право на нов опит.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама