Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15576236 www.bgdnes.bg

Мис Северозапад 2023 Грети Къшева: Бях жертва на тормоз в училище

Никой не ми помогна, бях сама срещу всички 

КОЯ Е ТЯ

Грети Къшева грабна короната в конкурса "Мис Северозапад", проведен във Видин преди дни. Красавицата е висока 184 см и омая журито и публиката с чар и непринудено поведение. Преди това става първа подгласничка на победителката в конкурса "Мис Бяла Слатина", откъдето родом е Грети.

След победата за първи път чаровната 19-годишна брюнетка разказва пред "България Днес" както за емоциите около конкурсите, така и за най-тежките и драматични периоди в нейния живот.

Реклама

- Какви бяха емоциите от спечелването на короната, г-це Къшева?

- Честно казано, бях в шок първоначално. Не можех да повярвам. Имаше огромна доза вълнение, радост и адреналин.

- Защо решихте да участвате?

- Мотивира ме това, че участвах в Мис Бяла Слатина и не успях да спечеля - станах първа подгласничка на победителката. Реших да пробвам отново моя късмет и успях, за мое щастие.

- Какъв е животът в родната ви Бяла Слатина и Северозапада като цяло?

- Много спокоен в сравнение с големия град. От малка живея в София и уикендите се прибирам, за да си почина и да видя близките ми. Първоначално се преместих сама при леля ми за 2-3 години, после всички заедно заживяхме в София. Но се връщаме и не забравяме корените си.

- С какво се занимавате?

- Сега ще бъда студентка - ще следвам медицинска козметика в Медицински колеж "Йорданка Филаретова". От малка имам влечение към сферата на козметиката. Леля ми има фирма за бяла козметика, с родителите ми работим там. Аз се занимавам по-скоро с административната дейност, но като завърша, ми се иска да се занимавам с естетична дерматология и да правя естетични процедури, терапии, масажи и т.н.

- Кой беше любимият ви предмет в училище и кой недолюбвахте?

- Любим винаги ми е бил биологията, а най-ненужният за мен е физиката и математиката, малко или много. Първоначалните знания по математика са важни, но се преминава една граница, след която учим материал, който е напразен и ненужен по-нататък в живота. Това е мое мнение.

Реклама

- Как се виждате след 10 години?

- В семейната фирма, защото няма нищо по-добро от това, което те влече, както и да превърнеш хобито си в работа. Много обичам да пътувам, да изучавам нови езици и ако не ми се получат нещата с козметиката, може да се насоча към изучаването на нови езици. От малка много бързо схващах английския език, след това испански, а после и немски. Корейският ми е много интересен. Имах период, в който много исках да го изучавам. Тази култура ми е симпатична, слушах нашумелия к-поп, исках да пътувам до Сеул. Никога не е късно да се реализира и тази идея.

- Кои са най-важните неща за вас, които ви характеризират?

- Моята доброта и наивност, които много често ми изиграват лоша шега. Не ми правят услуга в много ситуации. Опитвам се да бъда по-твърда - да съм мила, но не и мекушава. Не бих казала, че е ген, защото съм пълна противоположност на всички членове на семейството. Мога само да опитвам да се уча от тях. Не сме разговаряли по темата досега, защото предпочитах да го държа в себе си. Вече е назряло времето. Лека-полека отивам към промяна.

- Какви проблеми ви е докарвало тази доброта и наивност?

- От малка съм жертва на тормоз в училище. От 2-ри до 10-и клас. Винаги ми е било трудно. Винаги е имало хора, които са ме мачкали, защото не съм се защитавала и съм таяла проблемите в себе си. Грешка, от която се уча и сега. Споделяла съм на родителите ми, неведнъж е говорено с класния ръководител и директора, но без резултат. Това е и една от причините да искам да завърша по-скоро. Един-двама близки приятели имах, но не са ми помагали, а са били зрители отстрани, докато се случва това с мен. Успокоявали са ме, но не са се намесвали. Общо взето, бях сама срещу всички. Това ме направи много по-силен човек. Опитвам се да гледам на това като позитив и да продължа напред с поуките.

- Обичате ли спорта? Тренирате ли?

- Преместих се в София най-вече заради спорта. Тренирах художествена гимнастика в клуба на Илиана Раева. Исках професионално да се занимавам с това. Наложи се да прекъсна обаче заради сериозна травма, дадох си почивка и реших по-късно да експериментирам с други спортове като волейбол и плуване.

Травмиращо ми подейства художествената гимнастика от гледна точка на напрежението, строгите треньори и желязната дисциплина. Изпитвах ужас, когато някой треньор започваше да ми крещи. Тогава се насочих към фитнеса и това ми се отрази много добре. Тренирах същевременно и балет. Общо взето, цялото ми детство минава в училището и залата. Нямаше време за излизане със семейство и приятели. Съжалявам, че не съм имала толкова хубаво детство, но от друга страна, съм научена на дисциплина и съм благодарна, виждайки какво се случва с новото поколение.

- Кои са най-хубавите моменти за вас?

- Когато пътувам - у нас или в чужбина. Тогава забравям за болките и проблемите. Отдавам се изцяло на пътешествието, без значение дали е екопътека, море, чужда държава.

- Вашето послание към хората за финал?

- Бих посъветвала подрастващите да се научат да имат добра комуникация с родителите си и да не опитват сами да се справят с проблемите си. Имат солиден гръб в семейството и трябва да имат комуникация. Да не правят нищо насила, а това, което ще им достави удоволствие. А ако могат да го реализират професионално занапред, ще бъде още по-добре.

Четете още

Мис Еротик отива при Слави
Мис Еротик отива при Слави

Мис Еротик отива при Слави

Миска обвинена, че краде Иван Звездев
Миска обвинена, че краде Иван Звездев

Миска обвинена, че краде Иван Звездев

Реклама
Реклама
Реклама