Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15597373 www.bgdnes.bg

Янка Рупкина на косъм от брак с Джордж Харисън от "Бийтълс"!

В гримьорната той ме носеше на ръце и ме прегръщаше, за малко да се венчаем, каза народната певица

"Щях да се оженя официално за Джордж Харисън! За съжаление, той почина и само това попречи на брака ни." Това каза за "България Днес" Янка Рупкина. Народната певица призна, че въпреки голямата си обич и привързаност към съпруга си "човек не знае какво му готви животът" и трябва да избере щастливия случай.

Реклама

Срещата на "гласа на Странджа" с култовия музикант от "Бийтълс" е в средата на 90-те в Лондон, където Рупкина е на гастрол с прочутото трио "Българка". "Тъкмо си бях полегнала на диванчето в гримьорната след концерт и съм задрямала. И изведнъж, без импресариото да ни е предупредил, някой влиза с 10-15 човека", спомня си Рупкина.

По думите й Харисън я грабнал и тя загубила представа "на кой свят се намира". "След това, като видях снимките, стой, та гледай! Джордж ме носеше на ръце! Тогава бях слабичка, а той беше едричък младеж. И ме разнесе из моята гримьорна", не може да забрави уникалното преживяване легендата на народната песен.

"После пях в замъка му пред 150 човека. Бяхме много близки с Харисън. Нещата май бяха подготвени от нашия импресарио. Но много рано почина момчето, нали го бяха нападали. Жалко, че не можахме да заработим заедно, както планирахме", доверява Янка Рупкина.

Тя разказва още, че нейният "жених" й направил безценен дар. "Подари ми една фабрично изработена плоча в един-единствен екземпляр. Даже и той е нямал, после го разбрах", разкрива певицата.

Най-интересното е, че нейният съпруг Георги не й създал никакви проблеми заради прегръдките с великия китарист. "Съпругът ми беше широко скроен човек, спортист. Първо аз му дадох свободата, за да може да си работи добре и спокойно. После и той ми даде свобода и ние никога не сме имали проблем в това отношение - кой къде ходи и какво прави", пояснява Рупкина.

От известно време 85-годишната певица покровителства един млад изпълнител - Илиан Йорданов, внук на нейния също легендарен колега Павел Сираков. "Той е много добър певец, стилен. Запозна ни моята колежка Калинка Згурова на един концерт.

Ние с дядо му сме имали много съвместни участия", сподели солистката на трио "Българка". Рупкина обаче съжалява, че нейното даровито протеже не е станал законен съпруг на красивата Деница Такева, щерката на известния телевизионер Иван Такев. Двамата са били годеници и според певицата "Илиан никога няма да я забрави". Вчера пък се навършиха 40 дни от внезапната кончина на младата египтоложка. По този повод покрусеният й баща пусна сърцераздирателен текст в нейна памет в социалните мрежи.

Четете още

Народната певица Янка Рупкина: Живея втори живот, на 55 г. съм, не на 85 г.

Народната певица Янка Рупкина: Живея втори живот, на 55 г. съм, не на 85 г.

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Реклама
Реклама
Реклама