Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15683282 www.bgdnes.bg

Художничката на костюмите в "Алея на славата" грабна приз в Амстердам

Весела Динева, младата художничка на костюмите в новия кулинарен сериал "Алея на славата" и в лентата "В сърцето на машината", грабна голямата награда на престижен филмов фестивал в Амстердам. 

"Разговарях със сценариста Борислав Захариев, с продуцента Светлин Нейнски как виждат те облеклата на героите в "Алея на славата". Исках да вникна в техните възприятия, както и на актьорите в сериала", каза Динева. Тя довери още, че първите две глави от сценария на новия сериал, които й изпратил Захариев, толкова я грабнали, че си изключила телефона и потънала в четене. А когато най-после се откъснала от текста, веднага се обадила на сценариста и го помолила: "Боби, може ли да ми изпратиш още!", разказа младата художничка.

Реклама

Весела Динева е приложила специален подход и при  създаването на костюмите на героите в затворническата сага на режисьора Мартин Макариев "В сърцето на машината". Преди 30-40 години, сподели още дизайнерката, униформите на надзирателите, на военните, на милицията, затворническите костюми били далеч от представите нар съвременните мъже. "Те са суетни, аз исках да подчертая красотата на телата им, затова вталих униформите", признава тя. Наложило се обаче буквално да разгражда и събира наново материала заради променените изисквания и на участниците във филма, и на зрителската аудитория. "Съставът на тогавашния текстил е бил по-различен, което също създаде затруднения, но ги преодоляхме", уточни младата художничка.

За всички, които държат да стоят добре на големия и малкия екран, Динева препоръча най-подходящата цветова гама. От нея автоматично трябва да отпаднат розовото и бежовото като "дубльори" на цвета на човешката кожа. "Бялото е много силен цвят, въпреки че гори от светлините в студиото", смята младата дизайнерка.

Реклама

Четете още

Блатечки е разведен психолог в затвора

Блатечки е разведен психолог в затвора

Папи Ханс разведе гаджето по червения килим

Папи Ханс разведе гаджето по червения килим

Реклама
Реклама
Реклама