Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15692810 www.bgdnes.bg

Секси синоптичката Ева Кикерезова свари лютеницата

  • Колега я снабдява с щайга буркани
  • Красивата синоптичка от БНТ забърка лютеница, комшията чичо Кирчо я снабдява с дълбока тава 

Шеф Ева Кикерезова сложи зимнината и вече е готова за предстоящите люти дни. Красивата синоптичка от БНТ, която е майка на три деца, забърка вкусна лютеница.

Реклама

"Много щастлива съм от моята лютеница, получи се изключително вкусна. Сложих сол и захар по мой вкус. Станаха 8 буркана. Не позволих на мъжа ми да отвори нито един, за да си ги държим за зимата, когато падне снегът", с усмивка обясни пред "България Днес" чаровната Ева.

Като отговорна майка Кикерезова показала на сина си Николай как се приготвя традиционната българска храна, "защото е мъж и когато един ден се отдели, ще бъде хубаво да знае някои неща в кулинарията".

Синоптичката купила доматите от баба в Кричим, а чушките от столичен супермаркет.

"Започнах в 22 ч. вечерта. Взех дълбока и голяма тава от комшията чичо Кирчо. От колега взех две щайги с буркани, от които ми останаха и мисля в тях да сложа консервирани домати за готвене и месо, което да се използва за бързо приготвяне на вечеря след работа", разкри още пред вестника Ева.

През годините Кикерезова е приготвяла вкъщи домашно кисело мляко и сирене, както и много сладка, предимно от череши и смокини. Признава, че лютеница прави за втори път в живота си.

"Първият път бях на 6-7 години, пред блока в кв."Света Троица" заедно с прабаба ми и цял куп други баби съседки. Запалиха голям огън, донесоха и така известните тенекии от сирене и започнаха да пекат чушките и доматите отгоре. Помня, че имаше и един черен казан, в който после стерилизираха бурканите. Някаква градско-селска идилия се беше получила и всички деца бяхме много ентусиазирани от големия огън. Тази рецепта, по която направих моята лютеница, няма много общо като вкус с онази, но пак много ми хареса. Оказа се не толкова страшно", разкрива още синоптичката.

По този начин шеф Ева Кикерезова се надява да съхраним традициите си, "защото стигнахме до момент, в който се гледа с насмешка на бурканите с домашно производство".

"Не знам как да обясня колко много обичам всякаква домашна зимнина. Може би, защото в детството ми това ми е липсвало, защото нямах село. Сигурно и за това сега така се вълнувам", споделя още Ева Кикерезова.

Четете още

Синоптичката Ева Кикерезова: Не споря с родителите си за възпитанието на децата

Синоптичката Ева Кикерезова: Не споря с родителите си за възпитанието на децата

Ева Кикерезова оплю родното Черноморие

Ева Кикерезова оплю родното Черноморие

Реклама
Реклама
Реклама