Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15757887 www.bgdnes.bg

Мариан Бачев: Не се живее с 900 лева на участие!

Колеги, нещата не отиват на добре, бие тревога комикът

"Не може да се живее с 900 лева хонорар!", изригна пред "България Днес" Мариан Бачев. Популярният актьор е известен с това, че следи зорко финансовия си интерес. Преди няколко години той дори даде под съд театъра в Благоевград заради неизплатени суми за участие в постановката "BG криминале" на Иво Сиромахов в размер на 2000 лв.

Наскоро Бачев изля гнева си в социалните мрежи от обидно ниските хонорари, които предлагат дори на такива утвърдени имена като него родните средища на Мелпомена.

Реклама

"Напоследък попадам на обяви за кастинги от държавни театри, които търсят актьори (в повечето случаи мъже) в по-висока възрастова група, в която попадам и аз. Финансовите условия са повече от непривлекателни - по програма "Мелпомена" е в размер на 820 лева на месец", разкри комикът от екипа на Слави Трифонов.

В почти всички свои интервюта през годините досега Бачев винаги подчертава, че "храни семейство". В съсловието той наистина е възприеман като много грижовен татко на двете си щерки Александрина и Косара, а и като "баща" на младите дарования от частната си театрална школа. Преди време, когато малката му дъщеря не попадна в списъците за държавна детска градина, актьорът също помести яростен пост в социалните мрежи, от който стана ясно, че двамата със съпругата му Милена Видер нямат достатъчно средства за частна детска градина или за домашна бавачка за Косара.

В края на 2022 г. Национален фонд "Култура" направи новогодишен "подарък" на актуалния комик, като оряза парите за негов филм с участие на учениците от театралната му школа.

"Ей така, докато съм на почивка, излизат резултатите на Национален фонд "Култура" за любителско творчество, където с Мариан Бачев и Arcadia Fusion ART сме кандидатствали за заснемане на "Нос" - тийнспектакъл по Н. В. Гогол". По думите на Бачев проектът е бил одобрен само за частично финансиране. "Казано на уличен език: тоа има кинти, ш'са опрай!", иронизира мисленето на чиновниците в културата актьорът на Слави Трифонов.

Тези дни Мариан Бачев вече почти се провикна към цялата гилдия: "Колеги, нещата не отиват на добре!". Появата на този SOS е обяснена от популярния актьор с фрапантните нестиковки в обявите за работа, напускани напоследък от държавни театри.

"Столичен театър търси актьор, който да е на възраст между 40 и 55 години и да е в активна творческа дейност през последните пет години, за да бъде назначен на трудов договор (на щат). Ако си в активна творческа дейност, то вероятно или си вече на щат, или си достатъчно ангажиран, за да нямаш нужда от трудов договор", убеден е Бачев.

Четете още

Мариан Бачев се върна от театрална олимпиада

Мариан Бачев се върна от театрална олимпиада

Мариан Бачев уговаря шофьор

Мариан Бачев уговаря шофьор

Реклама
Реклама
Реклама