Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15867260 www.bgdnes.bg

Миро е силно притеснен от Хамас. Мисли, че атакуват и през инстаграм

Звездите твърдят, че има информационна мъгла

Платформата криела как терористите взимат заложници, Моника Валериева твърди обратното

Миро е силно притеснен, че Хамас завзема инстаграм! Поп звездата сподели видео на негов колега музикант, Яир Леви, в което се говори за конфликта в Израел. Във видеото се коментира, че инстаграм се пробва да скрие запис, в който се вижда как терористичната организация Хамас взима израелски деца като заложници. Според музиканта израелтянин социалната мрежа има умишлено заложен алгоритъм, който укрива материали, злепоставящи Хамас и палестинците. Той добави, че дори блокирали и премахвали потребители, които подкрепяли позицията на Израел. "Спешно е! Трябва да се знае повече за истината!", призова Леви да се споделя повече за това.

Реклама

На зова за помощ отговори и нашият поп певец. "Моля, последвайте!", Миро се обърна към собствените последователи за повече внимание на този проблем. Вероятно добричлията също вярва, че съществува конспирация срещу израелтяните, и иска да разпространи тази информация възможно най-много. Ситуацията с информационната мъгла по време на конфликти е сериозна и Миро иска да даде повече яснота в нея.

Миро не беше единствената звезда, която се изказа за настоящия конфликт на Източното Средиземноморие.

Моделката Моника Валериева е на обратното мнение - смята, че невидимият алгоритъм на соцмрежата е поддръжник на Израел и се опитва да компрометира Палестина.

Валериева мисли, че има медийно затъмнение и отвръща на удара. Тя сподели запис, в който се твърди, че жертвите, причинени от израелската армия, са в пъти повече от обявените. "Моля ви, не взимайте страна, преди да сте се поинтересували дълбоко". Моника е състрадателна към невинните жертви в Газа и не се страхува да има позиция. "Публичните личности ги е страх от "отнети договори", "спрени профили" и "отследвания"... НЕ БЪДЕТЕ РАСИСТИ!", категорично заяви светската личност.

Четете още

Футболен национал спасява гаджето от Израел

Футболен национал спасява гаджето от Израел

Музикантът Етиен Леви: "Хамас" не се бори за свобода, а сее терор

Музикантът Етиен Леви: "Хамас" не се бори за свобода, а сее терор

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама