Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15916130 www.bgdnes.bg

Барби е хит за Хелоуин

Палавите облекла бързо се изкупуват 

Филмовите артисти и приказните герои са на мода тази година 

Барби е сред най-търсените костюми за Хелоуин тази година, показа проверка на "България Днес".

Дегизировката представлява типичното розово облекло на изящната кукла, която доби още по-голяма популярност след премиерата на филма "Барби" през юли т.г. Хелоуинският костюм се продава за около 80 лева, като може да се поръча и онлайн, но трябва да платите за доставката допълнително.

Реклама

"Костюмите на Барби винаги са били търсени, но тази година определено отчитаме бум на поръчките. Почти всяко момиче иска да се преобрази в красивата кукла", споделят търговци пред "България Днес". По думите им освен Барби на мода тази година са филмовите артисти и приказните герои. Вторият най-търсен костюм за Хелоуин през 2023 г. е на Монахинята от американския филм на ужасите. Облеклото може да се закупи за 78 лв. и съдържа рокля с колан и кръст и кърпа за косата.

Варианти има и за порасналите любителки на Хелоуин. Секси тоалет на Вампирка е сред най-любимите, с който няма да останете незабелязани. Карнавалният костюм се продава за 95 лева и включва гащеризон с ефектна яка и дантелени ръкави, колан и шапка.

"Тези облекла също се изчерпват много бързо, тъй като са търсени доста често от дамите за нощните партита. Купуването на костюми за страховитата вечер тази година започна още през септември", разказват търговци.

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорещите страни. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин и е един ден преди честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им "изиграят номер".

Една от най-традиционните и популярни украси за празника е тиквата с издълбано зловещо лице. Тя е символ на Хелоуин и може да бъде използвана по различни начини.

Четете още

Димитър Ковачев-Фънки пред "България Днес": Маскирах се като пияница за Хелоуин

Димитър Ковачев-Фънки пред "България Днес": Маскирах се като пияница за Хелоуин

Стани клозет за Хaлоуин

Стани клозет за Хaлоуин

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама