Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/15931737 www.bgdnes.bg

Шеф Кустев откровен: 6000 лева за куверт е позьорщина!

Такава цена е ненормална и неоправдана, категоричен е съдията от "Мастършеф"

"Това е позьорщина! Пълно безумие е да има куверти в български курорти с такива цифри." Така избухна шеф Илиан Кутев пред "България Днес" по повод новообявените цени на кувертите за Нова година в известен български спа курорт.

Реклама

Четрицифрените цени предизвикаха гневни коментари сред планиращите новогодишната си вечер, шеф Кустев също е възмутен. "Не знам какво толкова ще ядат във Велинград, че да струва толкова много." Журиращият в "Мастършеф" не разбира какъв е смисълът от такива надценки.

"Аз правя петстепенно меню за 120 лева. Ако ще използвам скъпи продукти като хайвер, омар или калкан, може би ще стигне до 300-400 лева. Има една надценка от 300% на продуктите, които са използвани. Това е норма в нашия бизнес. За да струва един куверт хиляди, трябва да се използват такива продукти и да са приготвени по правилния начин, но пак такава цена не е нормална", обясни звездният кулинар, според когото такава надценка е неоправдана.

"Като отидеш в най-добрите ресторанти в света, ядеш изключително качествена храна. Трябва да предоставиш продукта качествено, за да го продадеш на висока цена", допълни той.

Кустев, който преди години участва във "Фермата", поясни, че е почитател на луксозните ресторанти по целия свят, но при тях нещата си струват всяка една стотинка.

"Бях в един ресторант в Ибиза, Испания. Сервираха ми отлежала телешка шунка върху череп на бик! Изглеждаше доста отблъскващо, но толкова вкусно нещо не бях ял никога. Това ще ми остане спомен до края на живота и си струваше цената", разказа Кустев за преживяването.

И добави: "Храната е спомени. Какъв спомен ще имаш с кебапчета и кюфтета във Велинград за хиляди левове? Най-вероятно ще е горчив", допълни опитният готвач.

Според кулинаря, който е готвил за световни личности като Джони Деп и принц Чарлз, в България още няма основи в ресторантьорството, камо ли и да има висша кулинария. "За да има покрив, трябва да има основи. Ние се чудим откъде да намираме хора да работят и взимаме Сульо и Пульо, които работят безхаберно и дори една торта не могат да изпекат", завърши Кустев.

Четете още

Шеф Кустев си хареса нова жена в "Мастършеф"

Шеф Кустев си хареса нова жена в "Мастършеф"

Шеф Кустев с шокираща ИЗПОВЕД: губи майка си и баща си, фалира и се развежда с жена си заради изневяра

Шеф Кустев с шокираща ИЗПОВЕД: губи майка си и баща си, фалира и се развежда с жена си заради изневяра

Реклама
Реклама
Реклама