Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16240875 www.bgdnes.bg

Актрисата Саня Борисова: Цяла година съм на духовен пост

Борис Дали винаги спазва коледното въздържание 

"Целогодишно спазвам духовен пост. Старая се да не допускам чувства като завист, злоба и недоволство през цялата година, а не само 40 дни преди Рождество Христово."

Това заяви пред "България Днес" актрисата Саня Борисова за началото на коледните пости.

Малка четиридесетница започна вчера, 15 ноември, и продължава до 24 декември - Бъдни вечер, включително. Според духовници не е толкова важно да се спазва стриктно физическият пост, а човек трябва с делата си да покаже, че искрено се е разкаял за волните и неволните грехове, и да потърси опрощение.

Реклама

"Тази година няма да спазвам коледния пост, защото той е много близък до диетата ми. От години не ям нито месо, нито прясно мляко, но прегрешавам с кисело мляко и яйца", заяви Борисова.

Актрисата проповядва, че много по-важно е да успеем да се пречистим духовно.

"Спазвала съм постите години наред и така се отказах от месото. След първия коледен пост, който направих преди 8 години, завинаги го изключих от менюто си. По време на този период е хубаво да сме смирени и да не допускаме порочни чувства като завист и злоба в съзнанието си. Пречиствайки се духовно, умът ни става по-ясен и сърцата по-топли", добави актрисата.

От изключителна важност са постите и за Борис Дали. Изпълнителят стриктно ги спазва както повелява християнската традиция.

"Ще спазвам рождественския пост, както повеляват православните канони. През тези 40 дни ще бъда по-смирен и ще изключа месото и другите забранени продукти. Уважавам и ценя българските и християнските традиции и откакто се помня, спазвам постите. Това се отразява и на духовното, и на здравословното ми състояние", сподели пред вестника Дали.

Според Саня чрез постите човек може да се изповяда. "Преди години на втория или третия пост, който бях направила, се изповядах пред български свещеник в Рим. Церемонията беше красива, а преживяването зареждащо и интересно", спомня си актрисата.

Четете още

Саня Борисова категорична: Не съм с Ники Илиев

Саня Борисова категорична: Не съм с Ники Илиев

Саня Борисова харесва куртизански камък

Саня Борисова харесва куртизански камък

Реклама
Реклама
Реклама