Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16451122 www.bgdnes.bg

Първа сватба в гранично село 20 г. по-късно

  • Рачо и Нели избягаха от Габрово в Илинден 
  • Влюбените са заедно от 1977 г., разделят се, но се събират отново 

"За първи път от 20 години ми се случва такова нещо, за мен беше голямо удоволствие. Първа сватба в селото от много време насам!"

Реклама

Това с усмивка заяви пред "България Днес" кметът на красивото гранично благоевградско село Илинден Любен Воденов. Селският управник бракосъчета двама влюбени, дошли чак от Габрово, за да си кажат заветното "Да". Рачо Бараков и Нели Баракова са на по 64 години, а любовният роман между тях е от много години, но чак сега решили да се обвържат с официален брак.

"С Рачо сме заедно от 1977 година, но имаше един период, в който се разделихме. Срещнахме се отново и знаехме, че не сме спирали да се обичаме. Поради тази причина преди края на живота ни решихме да си подновим брачните клетви", сподели пред вестника Нели Баракова. По думите й никога не е късно човек да намери любовта и е хубаво всеки един от нас да има някого до себе си, особено в най-трудните моменти от живота си.

Церемонията по подписването на Нели и Рачо се е състояла в кметството на село Илинден, а последващото празненство - в ресторант "Рай" в село Огняново. Принос за това сватбената церемония да протече далеч от родния им дом имат кумовете им Ангел и Даниела Безеви от село Копривлен. Те са организирали туристически тур за семейство Баракови и сред толкова интересни села в региона влюбените избрали точно Илинден, за да се врекат във вярност.

"С Нели и Рачо се познаваме доста отдавна. Тя е адвокат, а той бивш футболист. Идвали са ни много често на гости и с жена ми знаем, че нашият край им харесва. Получи се невероятно тържество, което ще остане спомен на всички ни за цял живот", разказа Ангел Безев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама