Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16451910 www.bgdnes.bg

Елена Петрова сбъдва мечтата на баба си да стане актриса

Прабаба ѝ и прадядо ѝ се спасят от битката при Кукуш през 1913 година

Актрисата Елена Петрова успява да сбъдне мечтата на баба си, а именно да стане актриса. Това разказа Елена в предаването "Имате среща с Диана Любенова" по БНТ.

Реклама

"Баба ми винаги е искала да е актриса, но прабаба и прадядо не са й дали да следва мечтата си. По онова време тази професия не е била приемана сериозно. Аз успях да сбъдна тази своя мечта - да стана актриса и така сбъднах и мечтата на баба ми." Това разказва красивата Елена пред Диана Любенова.

"Прабаба и прадядо са били сурови хора. По времето на битката при Кукуш в Сърбия са били там и едвам са се спасили." , добавя актрисата.

Родната актриса разказа и за нечувани досега история, случили се в началото на кариерата й.

"За малко да се откажа от една роля, защото искаше да ме подстрижат. За ролята трябваше да съм с къса коса, а тогава още следвах. Оказа се, че толкова са ме харесали и режисьора направи компромис. В крайна сметка реших, че трябва да уважа искането на режисьора и се подстригах, Затова и на дипломата съм с къса коса. Човек трябва да порасне в даден момент и това беше моят явно.", спомня си началото на кариерата си Елена. 

" Най-важното е, когато човек стигне до върха и падне от там, да знае как да се изправи и да се върне до върха. На такива хора се възхищавам.", казва родната актриса.

За изненада на Елена от БНТ бяха направили запис на ментора й Николай Георгиев, който я е изградил като актриса, а може би и като човек  в дадени аспекти. 

Реклама

"Винаги съм вярвал в Елена. Мислех си, че тя е едно голямо зверче. Елена беше цвете. Винаги й казвах "айде зверче, да репетираме" и тя винаги беше готова да тръгне. Елена е страхотна. Тя е от актьорите, които нямат силни или слаби времена. Тя винаги е в силното си време!", Николай Георгиев ласкае родната актриса.

Елена Петрова се разчувства след като чу какво мисли за нея учителят й каза, че е Николай Георгиев е велик човек и голям мъдрец.

"Всичко научих от него. По-късно, малко след като завърших, реално разбрах колко неща съм научила от него." 

Накрая на гостуването си при Диана Любенова по БНТ Елена каза, че вижда в себе промяна, смирение, но все още вижда и лудост и онова малко зверче, което е виждал и учителят й Николай Георгиев. Вижда тишина и се надява зрителите да видят в нея един добър човек. За Елена Петрова щастието е детски смях, а любовта е Вселена.

Битката при Кукуш

Битката при Кукуш е сражение между гръцки и български войски, състояло се на 19 – 21 юни (2 – 4 юли нов стил) през 1913 г., в началото на Междусъюзническата война. В нея главните сили на гръцката Македонска армия нанасят поражение на части от българската Втора армия. В резултат на битката град Кукуш е опожарен, а българското му население бяга в България. Едни от хората, който са се спасили се прабабата и прадядото на родната актриса Елена Петрова.

Четете още

Битата актриса Диана Димитрова зове:
Елате в четвъртък на делото ми срещу насилника!

Битата актриса Диана Димитрова зове: Елате в четвъртък на делото ми срещу насилника!

Любим сериал се завръща в ефир, вторият сезон на "Вина" стартира от януари

Любим сериал се завръща в ефир, вторият сезон на "Вина" стартира от януари

Реклама
Реклама
Реклама