Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16873259 www.bgdnes.bg

"Под прикритие" на гости на Митовски

Космически шум в София

Реалността вече не е това, което беше, казва продуцентът

Джаро и "Под прикритие" отидоха на гости при продуцента си. Димитър Митовски, който е основен "виновник" за създаването на касовия сериал, откри поредната си изложба. Тя е вдъхновена от емблематичната обложка на албума на "Пинк Флойд" - Animals, но прасето е изместено от... извънземно.

Актьорът Михаил Билалов, изиграл култовия мафиот, и съпругата му Ваня Николова - главен сценарист на лентата, уважиха откриването на изложбата на Митовски.

Реклама

Мисля, че реалността вече не е това, което беше, казва режисьорът и художник по повод своята изложба "Космически шум".

Постмодерната експозиция на популярния режисьор обещава ново преживяване в съвременното изкуство.

Специалистите казват, че творбите на Митовски минават границите на физическото и навлизат изключително дълбоко в сюрреализма, постмодернизма и уеб пространството. С нея режисьорът провокира посетителите да погледнат към бъдещето, като основен герой е зеленото извънземно.

Центърът на експозицията "Космически шум" е дългосвиреща плоча. На нея от едната страна е записан шум от Космоса, а от другата - шум от черна дупка. Представени са и принтове на художника, в които също основен герой е извънземното.

"Всичко в тази изложба е доста по-различно от познатото досега. Затова с нея представям живота така, както аз го виждам в момента", казва авторът и добавя: "Реалността ни е провокираща със съвременната си визия и съдържание".

Голяма част от артистичния елит на София разгледа картините и си купи плочата, която е издадена в лимитирана серия само от 100 бройки.

Известен повече като режисьор, Митовски в абсолютно негов стил отново напомня за връзките си с неконвенционалното изобразително изкуство. Авторът прекара своите гости да преминат заедно в едно ново измерение със звуците от Космоса. Зеленото извънземно ги съпровождаше навсякъде като символ на новото време.

Четете още

Митовски като Бетовен
Митовски като Бетовен

Митовски като Бетовен

Митовски все по-бухнал /Снимки и видео/
Митовски все по-бухнал /Снимки и видео/

Митовски все по-бухнал /Снимки и видео/

Реклама
Реклама
Реклама