Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/16974530 www.bgdnes.bg

Стефан Димитров се преби: Контузих си задника!

*Богдана Карадочева се грижи за него

Лошо се преби Стефан Димитров. Композиторът е паднал, но за щастие само се е понатъртил, без да си троши нищо, каквато информация се появи.

"Въобще не съм си счупвал нищо. Просто в момента имам контузия на задника, но нищо повече. Имах късмет", обясни пред "България Днес" Димитров. В момента той внимава да не се движи много и да се наслаждава на почивката.

Реклама

На въпроса къде се е случил инцидентът - на ски или сноуборд, Димитров отговаря с невероятното си чувство за хумор, че е паднал с парапланер пред блока и си е натъртил задните части, които са му много скъпи.

"Разбира се, шегувам се. Никога не съм карал някое от тези изброени неща. Просто паднах пред входа на блока ми и си натъртих задника. Имаше лед и върху него сняг и се подлъгах да мина оттам. То белята става бързо, стига да не я мислиш", смее се композиторът.

В момента Стефан Димитров пази леглото вкъщи и се наслаждава на почивката си. Казва, че не харесва новата музика, която върви по радиата, и това го влудява. Пази и навехналото си дупе, разбира се. Също така си мисли за това колко са безопасни тротоарите в София с лека ирония.

Богдана Карадочева се грижи на половинката й да не липсва нищо, както и за придвижването на композитора по не толкова заледените вече улици. Композиторът е доволен, че се е разминал с нещо по-лошо и вярва, че чувството за хумор е едно от най-важните неща между нас, хората.

"Едно от най-лошите неща, които са ми се случвали е да лежа ден и нощ и да не правя нищо. Травмата ми не е кой-знае каква, но на психологическо ниво ми влияе", допълва Стефан Димитров.

На въпроса, че това е възможност да напише нова музика, композиторът категорично отговаря:

"Не, не, не. Няма да пиша нова музика. Отвращавам се напоследък да слушам музика. Много стана комерсиална и няма за какво да се хванеш".

Според него много малко хора слушат класическа музика в България, а това не е добре.

"Аз съм фен на класическата музика. Оттам започва всичко. Написах един балет - "Сънят на Пилат" се нарича и е по Михаил Булгаков. По книгата "Майстора и Маргарита". Спектакълът ще се състои в Старозагорската опера", допълва Стефан Димитров.

Четете още

ЗАРАДИ ИЗМАМА ОТ 514 БОНА! Богдана съди България в Европейския съд

ЗАРАДИ ИЗМАМА ОТ 514 БОНА! Богдана съди България в Европейския съд

Богдана Карадочева: Брат ми е на небето, но е винаги с мен!

Богдана Карадочева: Брат ми е на небето, но е винаги с мен!

Реклама
Реклама
Реклама