Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17208392 www.bgdnes.bg

СРАМ! Легендата Георги Глушков спъна каратист в "Стани богат"

Баскетболната легенда Георги Глушков спъна каратист в "Стани богат" и го прати вкъщи с малката сума от 500 лева, което е и първата сигурна сума в култовото шоу. Излагацията стана преди минути в тазвечерното шоу по БиТиВи.

Ето какъв бе въпросът, който прати Петър Пижев вкъщи:

Кой български баскетболист е играл в НБА преди Александър Везенков? 

А: Атанас Голомеев

B: Георги Младенов

C: Георги Глушков

D: Тодор Стойков

Тъй като се оказа, че Петър няма никаква представа, използва жокера "помощ от приятел". Това обаче въобще не му помогна, защото времето изтече преди приятелката му от София да успее да продума нещо. 

Реклама

Тогава Петър използва и друг жокер - на сцената се появи братът на Петър Благой, който бе в публиката, за да му удари едно рамо.

Братята маркираха Георги Младенов, но, както всички фенове на баскетбола знаят, това не е верният отговор. Верният отговор е Георги Глушков и така Петър си тръгна с 500 лева и нови познания за родния баскетбол, както и за НБА.

Петър Пижев се оказа доста интересна личност. Той е каратист с жълт колан, плувал е с китова акула във Филипините, а във Виетнам е преминал хиляди километри с мотор.

"Когато бях във Филипините, влезнахме с лодка, но не на много дълбоко, защото акулите идват да се хранят на брега, особено когато е топло. Аз казах на спасителите, че нямам нужда от жилетка, защото съм много силен плувец. Когато влезнах във водата, само след няколко минути, чух "акулата идва към теб, акулата идва към теб!", това ми крещяха спасителите във Филипините. Аз започнах да плувам, за да се измъкна. Когато се обърнах, я видях цялата акула! Беше гигантска. Тогава човек осъзнава колко е уязвим и малък", разказва за страховитото си преживяване Петър на Ники Кънчев.

По професия е ревеню мениджър. Работи в сферата на туризма.  След като е завършил висшето си образование във Великобритания, се е прибрал в България, за да е със съпругата си, която е украинка. Петър се запознава с жена си в Несебър и оттогава двамата са неразделни.

Петър леко се затрудни с въпроса кой е измислена личност в пиратството, като един от отговорите бе Джак Спароу. След жокер 50/50 Петър закова правилния отговор, като останаха само Джак Спароу и Хенри Морган. Верният отговор, както се досещате, се оказа персонажът изигран от великия актьор Джони Деп. 

Петър очевидно може да пребори акули и всякакви трудности, но не и въпросите на родните легенди в спорта.

Четете още

Коранът и сомалийските пирати спънаха Георги Петлешков в "Стани богат"

Коранът и сомалийските пирати спънаха Георги Петлешков в "Стани богат"

Ники Кънчев раздаде само 2500 лв. в първия епизод на "Стани богат"

Ники Кънчев раздаде само 2500 лв. в първия епизод на "Стани богат"

Реклама
Реклама
Реклама