Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17221446 www.bgdnes.bg

Рени: Тодор Колев въведе чалгата в България

Тодор Колев първи пял чалга в България. Това разкри една от иконите на попфолка у нас Рени. Емблемата на чалгата довери това в БНТ в шоуто на Андреа Банда Банда.
 "Понятието чалга винаги се е свършвала с нещо лошо и пошло. Първият, който популяризира и легализира чалгата бе Тодор Колев  с песента "100 кила ракия давам". По-късно през 90-те се появиха песните за мутрите - пирамидите, фараоните и т.н.

Рени си спомни и как е започнала да пее попфолк.

"До 1989 г. не за чувала сръбска музика. По това време пеех поп и рок в чужбина. Предложиха ми да замина за Швейцария и да пея в Сърбия. Дадоха ми касетки на Цеца, Драгана Миркович. Тогава не бях чувала за тях. Все пак заминах. В Швейцария бяхме 2 певици. Получавахме хонорари, но най-вече разчитахме на бакшиши. В началото ми беше неудобно да им взимам парите", обясни Рени.

Реклама

Фолк легендата е преминала през редица жанрове музика у нас. Но разбира, че парите са в попфолка.

Водещата Андреа Банда Банда на няколко пъти поиска да разбере някоя случка с Жоро Илиев.

"Бях чувала само за него. Поканиха ме да пея на негово парти в Бургас. Отказах първо, но защото ме бе страх. Но организаторите ми обясниха, че няма от какво да се притеснявам. Когато го видях, забелязах един красив мъж. Стоеше на масата си и се забавляваше. Охраните му вадеха пари постоянно, а когато пачките свършеха, вадеха от багажника нови и нови", добави Рени.

Четете още

Фолкпевицата Рени в ИЗПОВЕД: Боли ме, че изгубих връзката със сина си

Фолкпевицата Рени в ИЗПОВЕД: Боли ме, че изгубих връзката със сина си

Майката на фолкдивата Рени чукна 79 години с ягодова торта

Майката на фолкдивата Рени чукна 79 години с ягодова торта

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама