Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17239240 www.bgdnes.bg

Петър Димков излекувал Кирил Маричков от депресия

Седем билки пих, пак ще трябва да ги пия

От депресия бил излекуван големият ни музикант Кирил Маричков в средата на 80-те, пише самият той в биографичната си книга "На прага на времето".

Болестта го застигнала, докато група "Щурците" е на върха си.

"Ходих по доктори, изписваха ми лекарства, от които се чувствах още по-зле. По това време едно беше хапчето - диазепам. То те прави парцал, но не те лекува. Откриха ми и възел на щитовидната жлеза и аз, разбира се, си втълпих, че това е рак. Баща ми ме заведе при доктор Сахатчиев в Онкологията, който каза, че нищо ми няма. Но аз не повярвах", споделя музикантът в книгата си.

Реклама

Освен че не повярвал на доктора, Маричков решил, че трябва да отиде на психиатър. "Жената ми показа различни упражнения за отпускане, но не успя да му помогне с депресията", признава той.

Тогава импресариото му - Дими Баев, самият той ученик на Петър Димков, му дал рецепта против депресия. "Мисля си, че чрез него Господ ме спаси. Той ми даде рецепта със седем билки - мащерка, исландски лишей, корени от дилянка, маточина, градински чай, жълта комуника и лавандула. Пих ги като чай няколко месеца всеки ден по три водни чаши преди ядене", издава рецептата музикантът. Дори когато пътувал, той не забравял билките. Отварата излекувала не само нервната му система, но помогнала и за подобряване функцията на щитовидната жлеза, на сърдечния ритъм и кръвообращението. Първото, с което се справил чаят, било и безсънието.

"След това спрях с черните мисли за каквото и да било. Имам чувството обаче, че напоследък пак трябва да го пия, защото ми се появи отново тревожност. Много съм чувствителен и всичко ми влияе - не само войната, но и всички страдащи хора" казва Маричков в интервю.

В момента Кирил се готви за турне в САЩ, както и за няколко концерта с група "Фондацията". Музикантът ще отбележи 80-годишнината си на сцената на 30 октомври в зала 1 на НДК отново с колегите - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. Специален гост тогава ще е обичаният им колега и приятел от "Щурците" - Валди Тотев.

Четете още

Кирил Маричков бил в депресия в пика на кариерата си

Кирил Маричков бил в депресия в пика на кариерата си

Маричков НЕ СПИРА ДА ПЕЕ, ще има концерт и на 80 г.

Маричков НЕ СПИРА ДА ПЕЕ, ще има концерт и на 80 г.

УРА! Кирил Маричков победи грипа

УРА! Кирил Маричков победи грипа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама