Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17275202 www.bgdnes.bg

ОГНЕН ЕЛИКСИР! Мира Добрева се възстановила с ракийка

Водещата съчинила романа си в Клисурския манастир

"Първото, което купих за Мира, когато излезе от болницата, беше ракия." С това признание оживи многобройната публика, събрала се в известен столичен артцентър, за да уважи премиерата на романа на Мира Добрева "Светулки зад решетките", колежката на Мира Добрева от БНТ Люба Пашова. Виновницата за тържеството се бе пременила в тъмносиньо сако и панталон в същия цвят от мека атлазена материя, подчертаващи женствените очертания на тялото й.

"Чудех се какво да й взема, когато Мира ме помоли да я разходя с колата си, за да види светлините на нощна София. Бонбони, плодове... и избрах ракията. Обичаме си я ракията с Мира и това е!", добави Пашова.

Реклама

Случайно или не, романът на Добрева е посветен точно на алкохолните и наркотични зависимости, които превръщат хората, злоупотребяващи с дрога и "твърдо гориво", в пленници на несвободата и с един-единствен хоризонт - болката, както много точно ги определи редакторът на книгата - именитият писател Владимир Зарев.

От първия до последния "звънец" по време на премиерата не помръдна от първия ред специалният гост на събитието - архимандрит Антим, игумен на Клисурския манастир, в компанията на две калугерки от обителта. Дядо Антим е духовният старец и изповедник на красивата блондинка, която през септември претърпя животоспасяваща операция, но успя да се възстанови бързо и да завърши четивото си. В романа има страници, посветени на преживяванията на бившата тв водеща в църквата на близката до Видин света обител, където Добрева усетила присъствието на Бога и според нея името му било "страх". Самата Мира не поясни дали изпитва такава боязън пред Всевишния, или само нейната героиня. Но основната част от "Светулки зад решетките" е сътворена именно в Клисурския манастир, където Мира Добрева обичала да се уединява с месеци.

Напук на подмятанията, че чаровната златоградчанка е замразила отношенията си с бившия си съпруг - известния телевизионер Жоро Торнев, тя му благодари специално, че заедно с общите им деца е бил неотклонно до нея, когато буквално се е борила за живота си. Мира обаче, освен че потвърди споделеното от Люба Пашова за любовта на двете тв дами към ракията, не обели и дума има ли в нейното близко обкръжение - лично и професионално, човек, който е зависим от алкохола или наркотиците. "Сигурно познава отблизо някой такъв, защото описанията са страшно реалистични, дори на места брутални", коментираха почитатели на писателския талант на любимката на родните столетници.

На представянето на книгата Мира благодари най-напред и напрегръща горещо майка си. Красивата и стройна дама бе с вид на наборка на дъщеря си. Дали цялата фамилия са прихванали от родопската тайна на дълголетието, или страхотната визия и на двете се дължи на модерните процедури, нито Мира, нито майка й разкриха публично. Но техни приятели твърдят, че ставало въпрос за комбинация между двата фактора.

Четете още

Подкаст: Мира Добрева с нова книга: Отказвам и забранявам да ме наричат писател

Подкаст: Мира Добрева с нова книга: Отказвам и забранявам да ме наричат писател

Комата променила Мира Добрева

Комата променила Мира Добрева

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама