Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17449324 www.bgdnes.bg

Най-добрите функции в съдомиялните през 2024 година advertorial icon

Уредите за измиване на съдове у дома са сред любимите на домакините. И както всичко останало в света на техниката, всяка година стават все по-добри и предлагат все по-удобни функционалности, които допълнително улесняват домакинската работа и поддържането на чистотата в кухнята. Прочетете какво е най-доброто, което да очаквате от новите модели съдомиялни през 2024 година.

Специални дюзи

Съдомиялната е удобна за чинии и чаши, но последните модели се справят перфектно и с бутилки – Electrolux например предлагат специални места, които впръскват струи вода в гърлата на бутилките и така измиват напълно дори бебешки шишета. Достатъчно е да нанижете бутилките върху поставките с дюзи и да получите познатата перфектна чистота.

Други марки като Samsung и Kenmore могат да предложат съдомиялна за перфектно измиване на тави и гювечи. Това се постига със специални дюзи, разположени под ъгъл, които могат да достигнат лесно до ъглите на съдовете и да ги излъскат до блясък. Обикновено се намират в задната част на долния рафт, където е удобно да поставите съдовете.

Поставки за чаши за вино

Във всяка съдомиялна може да поставите чаша за вино и да я подпрете на решетката. Но Electrolux може да осигури специален стелаж с омекотяване и здраво прикрепване на столчетата, в който да поставите любимите си чаши на сигурно място, без никакви рискове. Ако обичате божествения еликсир, тази опция може да ви хареса.

Напомняне за капсулите

Ако сте харесали съдомиялна на Whirlpool и LG с връзка към интернет и система за умен дом, може да проверите и за специалната функция за напомняне за капсули. Тя ще следи броя на капсулите, които сте купили, и тези, които сте използвали, и ще ви предупреди, когато дойде време да заредите наново с препарати. Звучи удобно, нали?

Трета поставка

Ако две поставки в съдомиялната не са ви достатъчни, помислете за модел с трета. Тя обикновено е поставена в най-горната част на уреда и е доста плитка, но осигурява удобно място за прибори или малки чаши. Това може също да направи кошницата за прибори ненужна и да ви даде още малко пространство за останалите съдове и чаши.

Някои модели на LG пък предлагат възможност да настройвате височината на горната поставка. Това може да ви даде повече гъвкавост и да ви помогне по-лесно и пълноценно да подредите мръсните съдове.

Автоматично отваряне на вратата

Много домакини отварят вратата на съдомиялната след края на измиването, за да дадат възможност на парата да излезе и да помогнат на измитите съдове да изсъхнат по-лесно и бързо. Е, компании като Bosch и Samsung вече могат да предложат уреди, които правят това сами вместо вас.

Специалните функции на тези модели съдомиялни отварят автоматично вратата в периода между 5 и 15 минути след завършване на цикъла по измиване. Така чистият въздух навлиза в уреда и изсушава по-бързо съдовете и приборите. Компаниите стигат дори още по-далеч, като добавят към уреда допълнителен вентилатор – той се включва при отваряне на вратата, за да изведе облаците пара настрани и да им попречи на увредят контролния панел. По този начин се ускорява и изсушаването вътре в уреда.

 

Реклама
Реклама
Реклама