Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17452301 www.bgdnes.bg

Здравко от "Ритон": Нямало е истински поводи за ревност между мен и Катя

През всичките тези години не съм и поглеждал друга жена, всичко друго са измислици

Кой е той

Здравко Желязков е роден на 20 януари 1953 година в Момчилград. През 1977 година създава дует "Ритон", както и става двойка с Екатерина Михайлова.

Реклама

Първите песни за "Ритон" написва Любен Цветков, който е ръководител на студентската група "Тонус", в която те дебютират, а по-голяма популярност им донася "Трябва да чакаш".

В средата на 70-те двамата си сътрудничат с Александър Кипров, Дени Драганов и Чочо Владовски. Песента "Огън и дим" печели Голямата награда на "Златния Орфей". Песента им "Пиратски кораб" получава първа награда на фестивала "Бургас и морето". Често двамата са канени от приятелите си Алла Пугачова и Филип Киркоров в Русия, където продължават да се радват на голяма популярност. За последно преди дни дуетът напълни зала 1 на НДК.

- Здравко, половинката ви Катя навърши 66 години тези дни. Кой е най-атрактивният подарък, който сте й правили?

- За това трябва да питате нея, но аз винаги се старая да й подаря най-хубавия подарък. Старая се в това отношение. Всяка година й подарявам нещо хубаво, нещо неочаквано, което да я зарадва и да я развесели.

- Нещо хубаво може да означава последен модел автомобил?

- Така е. Зависи от гледната точка, която имаме към другия. Понякога може да е автомобил, но може и просто букет цветя, едно цвете или една целувка. Затова казвам, че контрастът в любовта е огромен. Зависи кого имаш срещу себе си и доколко си имате доверие. Лично аз предпочитам нещо по-семпло - например букет и целувка. Няма нужда да подаряваш скъпи неща на любимата си, важното е ти да си й любимият и тя да оцени това.

Реклама

- Каква е рецептата за една дълга връзка като вашата?

- На първо време е да имате чувства един към друг и да нямате користни цели помежду си. Освен да сте любовници, трябва и да сте приятели в живота и по пътя, по който вървите заедно. Най-важното е да гледате в една посока, да имате едни и същи цели в живота. Защото човек без цел в живота се превръща в един клиент на кафене и нищо повече. Когато и двамата имат една цел, всичко се нарежда от само себе си.

- С Катя сте заедно по 24 часа заедно. Това не е ли натоварващо?

- При нас е малко по-трудно, защото сме денонощно заедно наистина. С това също се свиква и то носи своите дивиденти. Всъщност живеейки по този начин, ние си ставаме все по-близки.

- Правите ли компромиси един с друг?

- Разбира се, че правим компромиси. То няма как такава дълга връзка да издържи без взаимни компромиси. Говоря за компромиси в добрия смисъл на думата, и то разумни. По мое лично мнение неразумният компромис води неминуемо до раздяла. Просто ако компромисът е неразумен, неминуемо единият ще избяга.

- Концертът ви "Елате ни на гости" на 66-ия рожден ден на Катя мина доста успешно?

- Около 10 дена преди концерта билетите бяха разпродадени напълно. Това беше един своеобразен подарък за Катя. Тя бе много щастлива. Когато тя е щастлива, и аз съм щастлив.

- Когато сте се запознали с Катя, майка й не ви е харесвала. Искала е заможен зет - лекар или адвокат. Как стигнахте до сърцето на тъщата?

- Никога не съм стигал до сърцето на тъщата. Всъщност никога не съм се женил за тъщата. Женил съм се за дъщерята и с времето тъщата се примири и започна да ме приема, да я прости Господ.

- През годините с Катя останахте секссимволи на България.

- Никога не съм се смятал за секссимвол. Ако някой ме е смятал за такъв, да знае, че не съм това. Аз съм просто един изпълнител, който пее добре и обича жена си. Обичам да се веселя и да веселя хората около мен. Хората си дописват останалото и това понякога дразни.

- Вие сте красив мъж, Катя е единица за сексапил в цяла България още от едно време. Имало ли е моменти на ревност във вашата връзка?

- Имало е, разбира се. Може ли да има любов толкова дълги години и да няма ревност? Едното и другото си вървят ръка за ръка. Понякога аз, понякога тя, но това не е важно. Важното е, че гледаме в една посока и имаме едни и същи цели и работим за изпълнението им. Всичко останало са само хорски приказки, на които ние не обръщаме никакво внимание. Истински поводи за ревност не е имало през всичките тези години. Всичко, което е излязло по медиите, са спекулации, защото ние с Катя си имаме безгранично доверие един на друг и няма как да се случи едно такова нещо. Ние просто сме заедно, живеем спокойно, разумно и просто, както пеехме преди време в една наша песен.

- Как се пълни зала 1 на НДК?

- Въобще си нямам идея. Явно българското общество е с положително настроение към нашето творчество и ни харесва. Изненадах се колко много хора имаше на участието и всички знаеха песните ни и ни аплодираха на крака.

- Как се запознахте с Катя?

- Запознахме се много отдавна в Консерваторията на едни лекции. Тя дойде със закъснение през първия ден и ми направи впечатление като много специална и сексапилна жена. Тогава започнах да й обръщам внимание и не след дълго вече бяхме заедно.

- Вие сте с 5 години по-голям от нея.

- Това е, защото през първата година след казармата не ме приеха в Консерваторията, но също така и това е било за добро, защото се запознах с Катя и животът ми тръгна по друг път с нея. Самата Катя е тръгнала две години по-рано на училище. Тя на 19 вече изнасяше концерти заедно с мен. Толкова много сме пели, дори не мога да си направя сметката.

- Какво се случи след Консерваторията?

- Двамата работихме доста по морето и се справяхме наистина добре. Там ни забелязаха едни полски мениджъри, които ни харесаха и ни поканиха да пеем за тях. Заминахме за Полша и доста добре се справихме и там. Прекрасно ни се развиваха нещата. Там пък ни видя един руски импресарио и ни покани да пеем в Русия. Така започна нашето странстване по света.

- Полша или Русия избирате?

- Ние работим навсякъде. Обиколили сме много държави. Най-важното е, че това е било по работа, а не на екскурзия. Основно ние работим и това ни е забавлението в живота. Пеенето и работата е нашата мисия в живота и нито Катя, нито аз бихме я оставили.

Четете още

Здравко от "Ритон" ПРОФУКВАЛ половината си пари за парфюми на Катя

Здравко от "Ритон" ПРОФУКВАЛ половината си пари за парфюми на Катя

"Ритон" разкриха кой печели споровете между тях

"Ритон" разкриха кой печели споровете между тях

Реклама
Реклама
Реклама