Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17452401 www.bgdnes.bg

НЕОСТАРЯВАЩ! Камен Во не е мръднал от 30 години

  • Шоуменът се поддържа с каране на ски
  • Над 1000 гости са минали през дома на актьора, който е майстор кулинар

Камен Воденичаров продължава да младее дори и на 57 години. Актьорът почти не е мръднал през последните три десетилетия, откакто стана популярен в култовото предаване "Ку-ку". Шоуменът е наследил уникалния си ген от своя баща Борис Воденичаров, който бе известен телевизионер и народен музикант. Камен преживя тежко смъртта на татко си, който си отиде през миналата година.

Реклама

"За мен тази година беше трудна. Загубих баща си, имах лоши дни. Забелязвам обаче, че има малко повече усмихнати хора по улиците", казва Воденичаров, който винаги гледа позитивното.

Именно положителната нагласа към живота помага на актьора да изглежда млад и щастлив. Камен почти винаги е усмихнат и в добро настроени, което предава и на хората около себе си. Воденичаров опитва да живее здравословно, въпреки че винаги е бил известен като голям бохем. Една от големите страсти на телевизионната звезда е карането на ски. Кацко, както го наричат близките, редовно хвърчи по пистите на зимните ни курорти. Той кара ски от дете, а като студент в НАТФИЗ успява да зариби в спорта и своя голям приятел Тончо Токмакчиев. Двамата понякога карат по неотъпкани писти и обожават нощните спускания, когато не е пълно с начинаещи скиори.

През годините Камен винаги е бил слаб и не е имал проблеми с излишни килограми. Воденичаров се слави като много добър кулинар и да приготвя на гостите си засукани ястия. Актьорът е обиколил почти целия свят и е "откраднал" по нещо любимо от всяка кухня. За неговите купони му се носят легенди, а самият шоумен признава, че през дома му са минали над хиляда приятели и познати. Неслучайно преди време Камен спечели наградата за най-добър домакин в кулинарното шоу "Черешката на тортата". Тогава Воденичаров подари на гостите си специален сертификат, който издава на всички посетили в дома му.

Воденичаров започва да готви, когато завършва НАТФИЗ и заживява самостоятелно в Бургас като актьор в местния куклен театър. Научава сам основните неща в готварството на принципа "проба-грешка". След посещение в Тайланд се влюбва в азиатската кухня, която също майсторски приготвя. Камен е голям фен на сушито, на средиземноморската и италианската храна. Най-любими му остават обаче традиционни български ястия като мусака, пържени тиквички и печени чушки. Голям фен е на нашенските зеленчуци, които за него са най-вкусните. И цитира някогашния министър председател Александър Стамболийски, който казва: "Ако веднъж Европа и светът вкусят българските зеленчуци, те никога няма да забравят този вкус".

Воденичаров не е семеен, но не е и самотен. Камен има много верни приятели, на които винаги може да разчита. Един от тях е Слави Трифонов, с когото започнаха кариерата си в "Ку-ку" и днес отново работят заедно в телевизия 7/8.

"Непрекъснато съм фокусиран върху това, което работя - казва шоуменът. - Имал съм по-неангажиращи връзки, живял съм в по-бохемска среда. И сега, когато това темпо е намаляло и когато този клубен ритъм не е същият, мисля че това е един мой пропуснат шанс."

Четете още

Камен Во се топли в Ница

Камен Во се топли в Ница

Камен Во остава в Барселона

Камен Во остава в Барселона

Реклама
Реклама
Реклама