Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17503519 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Вергов прикова погледите на "Икарите" (СНИМКИ)

Маринов, Пенко Господинов и Йотова сред най-елегантните на церемонията

Актьорите Димитър Маринов и Пенко Господинов бяха сред най-елегантните на церемонията "Икар" според критичните погледи на публиката по време на събитието в Народния театър. За поредна година Съюзът на артистите връчи националните си награди за сценични изкуства. Голямата изненада бе дъщерята на Юлиян Вергов, която от малко момиченце с широки дънки се е превърнала в красива млада дама с червен костюм и обувки на 10-сантиметрови токчета. Алина бе в компанията на приятелка, а всеки от присъстващите не отлепи очи от красотата й.

Мотото на XIX издание на Софийския театрален салон бе "Бойно поле за действие". Водещи на събитието бяха младите актьори Стелиян Радев и Катрин Гачева, които изпълняваха и музикални откъси. Голямата награда за цялостен спектакъл бе присъдена на антивоенната сатира срещу войната в Украйна "Хага" по пиесата на Саша Денисова и под режисурата на Галин Стоев в Народния театър.

Реклама

Наградата за главна женска роля спечели Весела Бабинова за своя моноспектакъл "Пистолет в торнадо" по текст на Лорън Гъндърсън.

Статуетката за главна мъжка роля отиде при Пенко Господинов за ролята му на Иполит Воробянинов в "Седемте стола" на ДТ Ловеч.

Наградата за поддържаща мъжка роля отиде при Вълчо Янев за образа на Дядото в постановката на ДТ Ямбол "Всички наши тела" по текстове на Георги Господинов.

За поддържаща женска роля бе отличена Александра Василева за играта й в експерименталния спектакъл на Народния театър "Петрови в грипа и около него" по романа на Алексей Салников.

Именно "Петрови в грипа и около него" бе отличен и за нестандартната режисура на Боян Крачолов.

В края на вечерта прекрасно изпълнение направи Христо Мутафчиев, който преди това приветства актрисата Мария Каварджикова, която получи приза за изключителен принос към българския театър. 

Четете още

Весела Бабинова и Пенко Господинов грабнаха "Икар" за главни роли

Весела Бабинова и Пенко Господинов грабнаха "Икар" за главни роли

Актьорът Димитър Маринов: Матю Пери ме взе след "Приятели" в своето шоу

Актьорът Димитър Маринов: Матю Пери ме взе след "Приятели" в своето шоу

Реклама
Реклама
Реклама