Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17532771 www.bgdnes.bg

Сашка Васева покори София (СНИМКИ)

Дупнишката Мадона разплака публиката с "Боже мили" в дует с Юлиан Асенов

През уикенда феновете на ретрофолка преживяха екзалтация, която не им се бе случвала от близо четвърт век. Попфолк ветеранката Сашка Васева се яви пред публиката в два актуални столични клуба и доказа, че и след преживения кошмар гласът й е все така мощен и завладяващ.

В стилна рокля от черна дантела Дупнишката мадона не си пое дъх близо час и половина, изпълнявайки изцяло или потпури от хитовете, които навремето я изстреляха на върха на чалгата.

Реклама

"Сега ще ви напия!", провикна се Васева в микрофона, но самата тя не близна нито грам алкохол от старта на участието си чак до неговия финал. Единственото, което издаваше, че певицата още не е превъзмогнала проблемите със зрението, бе, че през цялото време Сашка не почти не се отдели от мястото си. Но почитателите й от всички възрасти, много от които бяха довели и децата си, я бяха наобиколили и ръкопляскаха възторжено, припяваха и танцуваха на култовите й парчета. За сефте от близо 25 години Сашка Васева представи пред столичани "Иване", "Не мога да те забравя, Георги" и вечния хит "Левовете в марки". Оказа се, че дори за най-младите те са актуални и днес, когато и добрите, и лошите от онази епоха са или покойници, или са си сложили "бели якички".

Освен екстаз пионерката на попфолка изтръгна и сълзи от публиката с признанието, че все още има здравословни проблеми и се налага да излиза с придружител. Неизменно до изпълнителката, която почти изгуби зрението си, след като бе диагностицирана с тумор в мозъка, бе нейният импресарио, който я водеше из заведението. Но ренесансът на Васева през есента на миналата година на "Пирин фолк" в Сандански определено се нарича "Юлиан Асенов". Младият певец и композитор от Радомир се превърна в предпочитания дуетен партньор на гласовитата дупничанка след успешното лечение в Германия.

"Ще ви изпълним една песен, която и за Юлиан е свързана с тежки изпитания в живота", обяви Васева. И още когато чуха първите тактове на "Боже мили", парчето, с което техният тандем триумфира на "Пирин фолк", феновете на певицата не можаха да удържат сълзите си. Но те бяха не от съжаление, а от надеждата, която вдъхва тази песен, че добрата сила, бдяща над всички нас, ще победи мрака и несгодите.

Четете още

Мъжът на Васева - Христо Бакърджиев, ПРОГОВОРИ:  Загърбих работата, да излекувам Сашка ми е мисия

Мъжът на Васева - Христо Бакърджиев, ПРОГОВОРИ: Загърбих работата, да излекувам Сашка ми е мисия

Зрението на Сашка Васева се подобрява

Зрението на Сашка Васева се подобрява

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама