Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17685548 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Бони: Не знаех какво е "Хелс китчън", преди да ме поканят

Учила съм в Техникума по обществено хранене

Коя е тя

Бонка Илиева, по-известна като Бони, е един от родоначалниците на българския попфолк. Родена е в Сливен на 12 декември 1973 година. Певицата винаги се е хвалила с качествата си на добра готвачка. Бони започва да пее от много ранна възраст. В началото по сватби, заведения и други поводи. Освен с хубав глас певицата се слави и че умее да танцува добре и изнася истински представления на сцената. Започва да пее с оркестър "Кристали", а след това с "Елит". Издала е много албуми - с двата оркестъра, както и самостоятелни. В момента има множество участия из цялата страна, както и подготвя две нови песни, които ще имат собствени видеа. Иначе готви в "Хелс китчън".

- Бони, преди време медиите писаха, че имате внуче, и всички се чудеха дали то е на дъщеря ви. Какво всъщност се случи?

Реклама

- Внучето е моето слънце, но то не е на дъщеря ми, а на моята племенница, която също се казва Бони. Винаги, от момента в който съм започнала да работя, не съм оставяла някого от семейството си. Грижа се за моята племенница от бебе, плащала съм й образованието - от химикалката до учебника. Приемам я като втора моя дъщеря. Затова казах, че имам внуче.

- Май се грижите за доста хора от семейството си?

- Винаги съм го правила това. Откакто съм започнала да работя, не съм оставяла някого от семейството си или човек, който има нужда от помощ. Това е мой дълг и смятам, че винаги ще го правя, до края на живота си.

- В "Хелс китчън" казахте, че сте стара попфолк звезда и млада баба?

- Казах че съм стара попфолк звезда по повод това, че съм една от първите изпълнителки, които са създали попфолка в България. Това не значи, че се чувствам стара. Напротив, смешно ми е.

- А за баба?

- Ако брат ми е станал дядо, аз ставам автоматично баба, нали така? Това беше поводът, по който започнаха коментарите в мрежите.

- Смятате ли се за добър готвач?

- Важно е какво ще каже шефът. Ние затова сме избрани - по нашите умения. Справям се добре. Навремето, когато се налагаше да работя сама из различни градове, кой мислите, че ми е готвил? Разбира се, че аз! Преди "Хелс китчън", когато сме се събирали с приятели, всички те нямаха търпение да им сготвя нещо вкусно. Това все пак е признание. Всички харесват моите манджи, а на мен ми доставя удоволствие да направя нещо вкусно и да го споделя.

Реклама

- Май най-добре се разбирате с Гатьо в "Хелс китчън"?

- Да, но по принцип с всички се разбирам добре. Не само с Гатьо. Също така и с Коцето-Калки, както и с това младо момиче - Изи. Винаги съм се възхищавала на младите хора, че правят опити в готварството и те са успешни.

- Излязоха доста забавни видеа с вас и Гатьо. Истински ли са?

- Това са неща, правени на майтап. Понеже той е много артистичен, аз също, решихме да се позабавляваме и да направим някакви наши си неща, които да са безобидни.

- Какво прави внучето, което вече е почти на годинка?

- В момента подготвяме първия му рожден ден, въпреки че е на 10 месеца.

- Започна ли да ходи?

- Пристъпва, пълзи, сам слиза вече от леглото. Много е сладък и много го обичам. Той е моят смисъл в живота.

- Какво ново да очакваме от Бони през тази година?

- Подготвям няколко нови песни, които трябваше да излязат през март, но нещата се забавиха. Едната песен е послание за българите в чужбина, която е много забавна и весела и показва колко сме трудолюбиви. Повечето хора работят в чужбина, за да се приберат у дома и да си направят дом. Някои просто го правят, за да имат пари да се забавляват тук. Очаквам в съвсем скоро време да започнем снимките по клиповете.

- Докъде смятате да стигнете в "Хелс китчън"?

- Нямам стратегии или желание за победа. По-скоро изпитвам себе си, за да разбера къде стоя в живота. Просто давам от себе си каквото мога.

- Доставя ли ви удоволствие, когато шеф Ангелов ви похвали?

- Учила съм в Техникума по обществено хранене, но не успях да го завърша, защото работех по онова време. След това, когато участвах във "ВИП брадър", си казах, че нещото, което не съм направила в живота си, е, че не съм завършила средното си образование. Затова по-късно се явих на матури и го завърших.

- Все пак да получите похвала от шеф Ангелов не е лесно?

- За всеки един участник в риалитито е важно да чуе, че се справя добре. Да чуеш от шеф Ангелов, че се справяш, е доста приятно наистина. Всеки има нужда от това. Особено в готварско шоу, където се съревноваваш с толкова много добри готвачи.

- Когато Ангелов се обърне към вас, вие отговаряте с "Да, шеф". Това не е ли малко като в казармата?

- Мен лично това не ме дразни. Шефът е един професионалист, когото свързвам с възпитанието, което съм получила от родителите си. Отговорът е по-скоро уважение към личността му. Бих се радвала, ако мога да се уча от него и да надграждам в себе си. Благодарна съм, че животът ме срещна с един голям професионалист, който може да ме научи на много неща.

- Каква е целта ви в "Хелс китчън"?

- Не съм влязла в шоуто за победа. Играя отборно и разчитам на уменията, които имам, нищо повече. Винаги съм казвала това, което мисля, и хората, които имат очи, виждат това и ме оценяват.

- Някои виждат само лошото?

- Така е. Едни виждат истината, а други имат поглед недобър и завиждат. Важното е да си себе си и да държиш на това.

- Мнозина смятат, че сте разглезена и богата и ви завиждат?

- Важното е да си богат на сърце, на любов, да си добър човек и да помагаш на хората, когато имат нужда от теб. Все пак в "Хелс китчън" играем отборно. Това е състезание, има условия, има много кратък период, в който трябва да се справиш, има и напрежение. Понякога и между участниците има сблъсък на енергии, но засега се справяме.

- Как успявате да се задържите в центъра си във всеки един епизод, когато около вас бушува буря?

- Просто съм себе си. Нямам никакви стратегии. Дори когато ме поканиха, не исках да участвам, защото не бях гледала "Хелс китчън". Другата причина бе, че не искам да участвам в интриги, а аз така си го представях това предаване.

- Май досега по медиите никога не е излизало нещо лошо за вас?

- За 30-годишната ми кариера никога не съм правила интриги. Ако е имало написано нещо, то е било измислица. Разбира се, човек не е съвършен и ако има нещо, което съм направила, то е било неволно. Затова много пъти казвам на душата си "Извинявай", защото може човек неволно да каже нещо. В такъв момент е хубаво и отсреща да ти кажат същото.

Четете още

Бони сложи диаманти на кучетата си

Бони сложи диаманти на кучетата си

Бони: Шеф Ангелов е много строг, има стрес в "Хелс китчън"

Бони: Шеф Ангелов е много строг, има стрес в "Хелс китчън"

Реклама
Реклама
Реклама