Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17696907 www.bgdnes.bg

Лили Иванова тръгва на турне, екипът й на сух режим

 

Примата, която води аскетичен живот, не пие и не пуши

Голямата звезда на българската музика Лили Иванова планира през лятото грандиозно турне, научи "България Днес" от свой източник от екипа на примата.

Превърналата се в жива легенда и символ на родната естрада певица вече е споделила на съратниците си, че има намерение да направи серия от концерти из цяла България през лятото и есента. А преди Коледа да извиси глас в зала 1 на НДК.

Реклама

Извън турнетата Иванова изнася поне по два концерта всеки месец, понякога в зали, понякога в големи клубове, в които присъстващите плащат сериозни суми за куверти.

Родената в Кубрат звезда се слави, че е изключително взискателна и невероятен професионалист, който не оставя нищо неизпипано до най-малкия детайл.

"Лили държи представянето й, както и на целия екип от музиканти, сценични работници, хората, отговарящи за звука, светлините, специалните ефекти и всеки един аспект от всеки концерт, да бъдат на най-високо ниво. И сама следи всичко да е наред. По време на турнета, когато концертите са през ден или всеки ден, а и се пътува, тя опитва да намира време да е сама и да си почива", казва още човекът от екипа й.

Лили Иванова винаги е водила аскетичен живот, отдаден на музиката и публиката й, което е основната причина все още да е фурия на сцената. Примата никога не е употребявала алкохол, нито е пушила, не е яла тежки храни и е внимавала за хранителния си режим, ляга си не по-късно от 22,30 ч. освен в дните когато има концерт, пази си гласа и почти не говори чак до ранния следобед, а спазва още куп ограничения през целия си живот.

Макар да се носят всякакви слухове за материалното й състояние, Лили Иванова е изключително щедра към близките хора до нея, каквито са и тези от екипа й. "Винаги се грижи всеки да е нахранен, да има вода и безалкохолни напитки, да има време за почивка, да е удобно при пътуване. Чувстваме се като обгрижвани малки деца. Никога не пести пари от комфорта на екипа. Но стане ли време да си свършим работата, Лили става друг човек. Макар и много възпитано, но налага изискванията си и е ясно, че трябва да се спазват стриктно", казва още нашият източник.

Реклама

Според него единственото изискване, което трябва да бъде следвано неотклонно от всички, е неупотребата на алкохол.

"Лили е абсолютен враг на алкохола и държи никой да не близва в деня на концерт. Когато представлението свърши, тя веднага се оттегля, а вечерята е платена от нея. Всеки може да си поръчва алкохол, но за собствена сметка. Въпреки това се пие бира или вино. Професионализмът й е заразен и никой не си позволява да гълта концентрати просто от уважение към тази перфектна жена и професионалист", твърди още вътрешният човек на "България Днес".

Самата Лили Иванова пази живота си в по-младите си години в тайна от днешните си съратници. Но е известно, че е страдала заради разпуснатото поведение на някои от бившите си съпрузи и любовници през годините. Един от съпрузите й, с когото бе женена в средата на 70-те години на миналия век - Янчо Таков, 10 години по-млад от примата, винаги разправяше на по чашка как е събирал екипа й на запои, а Иванова е плащала гуляите им на сутринта. И че това е причината за раздялата им, макар по онова време бащата на Янчо - Пеко Таков, да е член на управляващата комунистическа върхушка.

Чочо Владовски, култовият първи вокалист на група "Тангра", също бе прибран на небето от алкохола през 2006 г., което бе и причината за раздялата им. Асен Гаргов, с когото Лили прекара 16 години от живота си, също е попийвал здраво по едно време, твърдят в музикалните среди.

Легендата разпродаде

концерт в Народния театър

Легендарната Лили Иванова разпродаде Народния театър "Иван Вазов". Естрадната звезда ще пее в националния културен институт на 20 май от 20 ч. вечерта.

Това е част от нейното турне, като е разпродала концерти за лятото и есента в Силистра (6 юни) и Кюстендил (18 ноември). Наскоро Лили взриви публиката в Брюксел, а до края на годината графикът й от концерти е запълнен на максимум.

Четете още

Лили Иванова взима култова кръчма в Бургас под наем

Лили Иванова взима култова кръчма в Бургас под наем

Лили Иванова разпродаде Народния театър "Иван Вазов"

Лили Иванова разпродаде Народния театър "Иван Вазов"

Реклама
Реклама
Реклама