Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17756616 www.bgdnes.bg

ДОСИЕТАТА Х! Ергенка вижда ангели, рисува ги

  • Участничката от миналия сезон излиза от креативен блокаж 
  • Някой ми изпраща тези послания, споделя Ивелина за вдъхновението 

Участничката от миналогодишния сезон на "Ергенът" Ивелина Иванова влиза в транс и рисува същества от други измерения! Това се видя в арт пърформанс, който направи ергенката художника на откриването на изложбата, кръстена "Ефирни послания".

Реклама

Чаровната ергенка е седнала на пода и се развихря с бои върху платното по средата на галерията. С различни тонове черно, бяло и пясък Ивелина прави абстрактна композиция. Когато някой с присвити очи се загледа в картината, в изображението ще изпъкне силует на нещо, което наподобява ангел.

Не само в резултат на пърформанса се изобразяват ангели! Голяма част от работите, които представя Ивелина Иванова в изложбата, имат образи на крилати създания и църкви, но други са доста по-абстрактни. Авторката на картините отговори пред "България Днес" как се вдъхновява, за да рисува тези създания и композиции: "Много дълго време бях в креативен блокаж и не можех нищо да нарисувам. Чувствах се много зле. Изведнъж хванах четката и започнах да рисувам със замах! Сякаш някой ми я движеше", сподели ергенката. "Повечето неща, които съм нарисувала, са ми дошли като някакви послания, който някой ми ги изпраща. Затова "Ефирни послания" е името на изложбата ми."

Произведенията на Ивелина имат голямо разнообразие като размер, но и като цени, но трудът на артиста не бива да се подценява! Ергенката върви в крак в модата - Ивелина е изложила шалове, на които са принтирани нейните картини. По-гъзарски на дънковите якета. Розите, които Ивелина е нарисувала върху тях, носят спомените й от романтичното любовно риалити.

Огромен букет от рози, получени от таен почитател, гушва красавицата на вернисажа на изложбата "Ефирни послания", която ще продължи до 12 май в столичната галерия "Контраст".

Четете още

Ергенка нарисува себе си като Мона Лиза

Ергенка нарисува себе си като Мона Лиза

Ивелина от "Ергенът" получи награда и запя "О, соле мио"

Ивелина от "Ергенът" получи награда и запя "О, соле мио"

Реклама
Реклама