Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17978931 www.bgdnes.bg

Синовете на Никола Анастасов не са скарани за наследството му

В добри отношения съм с брат ми Ивайло, радвам се, че почитат баща ми, казва по-малкият Чавдар

"В добри отношения съм с брат ми Ивайло и ще направя всичко възможно да дойда в Сатиричния театър, когато слагат маската на баща ми."

Реклама

Това казва Чавдар Анастасов, по-малкият син на незабравимия Никола Анастасов, малко преди да бъде поставена маската му в Сатиричния театър. Лицето на Кольо Усмивката е изрисувано и на стенописа на тавана на театъра от карикатуриста Чавдар Николов. Маските изработва скулпторката Кунка Димитрова.

"Трябва да има памет и затова правим всичко това. Ето и Славчо Пеев, и той не е забравен. Поставяме номер на стола му, както преди това на Калоянчев, Мутафова, Лолова и много други легенди на Сатирата. Пеев е на ред 14, номер 4, също сред другите основатели на театъра", каза директорът Калин Сърменов.

След кончината на Никола Анастасов през 2016 г. тръгна слух, че двамата му синове - Ивайло и Чавдар, са скарани. Ивайло е успешен бизнесмен, който върти фирма за производство на тенти и покривала за тирове и камиони. Той дарява великия си баща с първороден внук, носещ името на актьора. Никола-младши пък вече е над 30 години и е запален по лова, като прекарвал всеки уикенд в планината. По-малкият син на Анастасов – Чавдар, се занимава с реклама и има дъщеря Виктория, която е правистка.

Двамата братя са в добри отношения и нямат проблеми в подялбата на имоти, както се твърди в слуховете.

Вдовицата на Кольо Усмивката, както народът наричаше комика, за съжаление, си отиде от този свят преди две години на 90. Мария Косева бе по-популярна от Лили Иванова преди години. Дори примата на родната естрада се учила от нея, по думите на самата Лили. Легендарната певица стартира кариерата си в началото на 60-те години заедно с Маргрет Николова, Мими Николова и Ирина Чмихова и бе сред основоположничките в естрадния жанр. Тя обаче избира да сложи край на успешната си кариера през 1969 г., след като се омъжва за Никола Анастасов и му ражда две деца. Години по-късно Косева споделя в интервюта, че това е била нейната голяма грешка.

Четете още

Актрисата Латинка Петрова: С Никола Анастасов видяхме НЛО!

Актрисата Латинка Петрова: С Никола Анастасов видяхме НЛО!

Големият актьор Славчо Пеев: Стоянка никога не мрънкаше
Големият актьор Славчо Пеев: Стоянка никога не мрънкаше

Големият актьор Славчо Пеев: Стоянка никога не мрънкаше

Реклама
Реклама
Реклама