Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17986535 www.bgdnes.bg

Дара и "СкандаУ" с концерти край Дунава

За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival. Той ще се проведе на 1 и 2 юни край емблематичната крепост „Баба Вида".

„Фестивалът ще се състои на две знакови дати – Денят на детето и Денят на Ботев. Затова ние сме подготвили различни и тематични активности, с които да отбележим достойно и интересно и двата празника!", разкриват организаторите. „А вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-обичаните сред младото поколение музикални звезди у нас. На 1 юни всички видинчани и гости на града ще могат да чуят и да се срещнат на живо с музикалната сензация Дара. На 2 юни Крайдунавският парк ще е озвучен от хитовете на "СкандаУ". Водещ на събитието ще е Играта. И двата дни ще има live performance with DJ Theo", допълват те.

Реклама

Мисията на фестивала и тази година е да откъсне децата от интернет пространството, за да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито в реалния, а не в дигиталния свят.

На 1 юни стартът ще се даде в 9 сутринта с лекоатлетически маратон, стрийтбол, турнир по шах, които се провеждат със съдействието на Лайънс клуб Видин като съорганизатор. „Ние като движение припознаваме напълно каузата на фестивала!", споделят от организацията, като осигуряват и много допълнителни стимулиращи награди за насърчаване на младите да спортуват.

След това програмата продължава с игрите на Summer Vibes Festival и „Детска лека атлетика" от СК „Радуканови". Детски хепънинг „Щуроландия" ще обедини арт работилници за малки и големи сръчковци, работилница за рисуване „Пастелковци", работилница за интелектуални игри „Многознайковци" и сцена на талантите „Дърдорковци". Детски танцов състав „Светлинките" и Школа по модерен балет „Mom's dream" при НЧ „Светъл ден 2009" Видин ще изнесат концерт, като на сцената ще се качат над 70 деца.

На 2 юни ще има интересна изложба на старинни оръжия, историческа викторина, патриотични игри, с което ще се отдаде почит към Ботев и загиналите за свободата на България. И двата дни желаещите ще могат да се включат в състезание с тротинетки, рисуване с тебешири, народна топка, федербал, скачане на въже и др. Всички участници в игрите и двата дни ще участват в томбола, като ще бъдат раздадени над 100 страхотни награди.

Четете още

Кино под звездите и балон над Баба Вида на фестивал във Видин

Кино под звездите и балон над Баба Вида на фестивал във Видин

Диджей Diass с уникален проект на крепостта "Баба Вида"

Диджей Diass с уникален проект на крепостта "Баба Вида"

Реклама
Реклама