Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17999882 www.bgdnes.bg

Подкаст: В трети клас Ралица Бежан искала да е актриса и певица като Лайза Минели

Вие сте Ралица Ковачева, дъщеря ли сте на Георги Ковачев?

Този въпрос задават на кандидатстудентския изпит на известната днес актриса и певица Ралица Бежан и когато тя потвърждава, я приемат в Консерваторията. В НАТФИЗ обаче никой не познава баща ѝ - изключителен музикант, работил с имена като Леа Иванова и Людмил Георгиев, и тя избира да учи в театралната академия, където също е приета.

Бежан (както е фамилията ѝ по мъж - б.а.) е преподавател по сценична реч в НАТФИЗ, където завършва през 1997 г. в класа на проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков. Тя е известна и с дублажните си роли, като “подарява” гласа си на персонажите Марси Дарси и Кели Бънди в сериалите “Женени с деца”, “Моите мили съседи”, “Ел връзки”, “Малки сладки лъжкини”, “Бул”, както и във филма “Семейство Флинтстоун” като емблематичната Бети Ръбъл.

Ралица и театърът се срещат изненадващо. “Първото проявление беше, когато в трети клас ни накараха да напишем какви искаме да станем. Аз написах “певица и актриса като Лайза Минели”, разказва в подкаста “24 часа от живота” Бежан.

В началото на месеца тя представи нов артистичен видеоклип към песента “Ето ме”, която е заглавното парче от едноименния ѝ авторски албум. Точно преди година Ралица отпразнува 25 години на сцена с мащабен концерт, в който се включва и голямата прима на българската поп и джаз музика Мими Николова.

Има ли място за старата градска песен днес, кои са уроците от проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев и още от интересните и забавни истории на Ралица Бежан слушайте в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни откриете като “24 часа podcast”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама